Hoogte schadevergoeding bepaald op basis van afkomst en geslacht

Hoogte schadevergoeding op basis van afkomst en geslacht terecht? 10 jaar geleden liep Ezra Coskun hersenletsel op bij een verkeersongeval. Hoogte schadevergoedingDe Turks-Nederlandse vrouw raakte daarbij in coma.

Tegenwoordig functioneren haar hersenen op het niveau van een kind. Hiervoor heeft zij schadevergoeding toegewezen gekregen door de rechter. Waar in vergelijkbare situaties 550.000 Euro werd uitgekeerd, kreeg de vrouw slechts 70.000 Euro vergoeding voor haar letsel.

Herberekening schadevergoeding geëist

De hoogte van het vastgestelde bedrag is gebaseerd op de afkomst en het geslacht van de vrouw. Haar advocaat gaat in hoger beroep tegen de uitspraak. Hij spreekt van discriminatie op basis van geslacht en afkomst en eist een herberekening van de schade. Minister van sociale zaken Lodewijk Asscher heeft aangegeven achter het slachtoffer te staan. Een beoordeling op basis van land van herkomst en geslacht vindt hij verwerpelijk.

Scroll naar boven