Schadevergoeding Volkswagen diesel sjoemelsoftware in zicht

Schadevergoeding Volkswagen diesel sjoemelsoftware in zicht. De Europese Commissie is tot de conclusie gekomen dat Volkswagen in 20 landen de wet heeft overtreden met de sjoemeldiesels. Dit vormt een belangrijke element in het claimen van schadevergoeding voor de bezitters van Volkswagen met de sjoemelsoftware. Duizenden VW bezitters kunnen aanspraak gaan maken op schadevergoeding, zo is de verwachting.

Wat heeft VW gedaan met haar dieselmotor?

Schadevergoeding sjoemelsoftware VolkswagenVW heeft “slimme software” aan dieselmotoren gekoppeld. De software detecteert wanneer de auto wordt gekeurd in een garage. Indien een dergelijke diesel VW op een rollerband staat, de auto dus geen snelheid heeft maar de wielen wel draaien gecombineerd met een slechte GPS-ontvangst, dan stoot de auto minder NOx uit. Deze zogenaamde stikstofoxiden veroorzaken smog en ozon. Stikstofoxiden zijn schadelijk voor mens en milieu.

De Autoriteit Consument & Markt heeft laten weten er geen prioriteit aan te geven om de schade te claimen voor VW bezitters.

Schadevergoeding VW sjoemelsoftware aanvragen?

Momenteel bestuderen wij daarom de mogelijkheden om de schade te verhalen. U kunt via het contactformulier contact met ons opnemen. Wanneer uw uw kenteken en zo mogelijk uw chassisnummer vermeld kunnen we nagaan of u inderdaad in het bezit bent van een VW met sjoemelsoftware.

Scroll naar boven