Letselschade na een verkeersongeval vergt vaak veel, zowel fysiek als psychisch. Het lichaam moet (voor zover mogelijk) herstellen, uw leven staat volledig op zijn kop, u moet vaak een beroep doen op uw netwerk met hulpvragen en geestelijk heeft u een klap te verwerken gekregen.
De ernst van het letsel na een verkeersongeval
Hoe ernstiger het letsel is, hoe groter de impact op uw leven en de mentale impact. Soms is deze impact zelfs blijvend en zult u nooit meer de dingen kunnen doen die u voor het ongeval deed. Wanneer de hoogte van de schadevergoeding moet worden bepaald wordt de ernst van het letsel en de mate waarop dit uw leven veranderd zwaar meegewogen. Bij blijvende schade zal de schadevergoeding dan ook hoger uitvallen dan bij volledig herstel. De schadevergoeding bestaat dan naast de materiële vergoeding ook voor een belangrijk deel uit immateriële vergoeding, oftewel smartengeld.
Van belang is dus:
- of u uw werk en/of uw hobby’s na het ongeval kan blijven voortzetten
- of u zelf nog in staat bent om uw huis schoon te houden of dat er huishoudelijke hulp moet komen
- of u naast de lichamelijke schade ook emotionele en psychische schade heeft geleden.
Hoe lang is het geleden dat u een ongeval heeft gehad?
Voor een verkeersongeval geldt een wettelijk verjaringstermijn van drie jaar. Wanneer u langer dan drie jaar wacht met het aansprakelijk stellen van de veroorzaker van het ongeval, wordt het heel moeilijk om de schade nog vergoed te krijgen. Wanneer het ongeval langer dan vijf jaar geleden heeft plaatsgevonden, wordt het vrijwel onmogelijk om de schade nog vergoed te krijgen.
Schade verkeersongeval met letsel verhalen
Voor het verhalen van de letselschade is de hulp van een goede letselschade specialist onontbeerlijk. Het is daarbij belangrijk dat u vrijblijvend en kosteloos advies krijgt, zodat u goed kunt bekijken wat in u geval het verstandigste is. Vaak krijgt u aanbiedingen die in de eerste instantie gunstig lijken, maar voor u uiteindelijk toch minder gunstig uitpakken. Bedenktijd is daarom een must.
Bij ons is het eerste gesprek altijd kosteloos en vrijblijvend. U kunt dan u vragen stellen en één van onze letselschadespecialisten neemt de zaak met u door. Daarna kunt u zelf beslissen of u uw zaak door ons verder wil laten behandelen.