Het letselschade traject: Uw weg naar gerechtigheid

U heeft letselschade opgelopen en wilt deze verhalen op de schuldige partij. Maar hoe verloopt zo’n letselschadetraject eigenlijk? Welke stappen doorloopt u? Wij begrijpen dat dit vragen kan oproepen en willen u graag duidelijkheid bieden.

Letselschadetraject

Stap 1: Contact opnemen

Onderaan dit artikel vindt u een contactformulier. Vul dit in, en een van onze medewerkers zal telefonisch contact met u opnemen. Tijdens dit gesprek krijgt u de gelegenheid om uw verhaal te vertellen. 

Wij bieden vrijblijvend advies en staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Na dit advies beslist u zelf hoe u verder wilt gaan. 

Als u besluit om gebruik te maken van onze hulp, plannen we graag een tweede gesprek met u in.

Stap 2: Persoonlijk gesprek met de letselschadespecialist

Tijdens dit gesprek maken we samen met u een inventarisatie van de gemaakte kosten, zoals medische behandelingen, therapieën en eventuele inkomstenverliezen. We bespreken uitgebreid hoe het ongeval uw leven heeft veranderd op medisch, psychisch, sociaal en professioneel vlak. Daarnaast leggen we uit hoe het verdere traject eruitziet en hoe we u persoonlijk begeleiden tijdens het proces.

Stap 3: Aansprakelijk stellen voor de letselschade & het voorschot

Na dit gesprek stellen we de tegenpartij aansprakelijk en vorderen we een eerste voorschot. Het is niet de bedoeling dat u door de schuld van een ander in financiële problemen komt. Dit voorschot dekt niet alleen de directe kosten, maar ook de indirecte kosten zoals emotioneel leed, verlies van levenskwaliteit en toekomstige medische behandelingen.

Stap 4: Vaststellen Schadevergoeding

Wanneer uw medische eindsituatie is bereikt, wat gemiddeld gezien plaatsvindt na een periode van ongeveer twee jaar, wordt de definitieve schadevergoeding vastgesteld. Dit betekent dat er een punt is bereikt waarop het niet waarschijnlijk is dat uw gezondheidstoestand verder zal verbeteren. Op dit moment kan een nauwkeurige evaluatie van de volledige omvang van uw letselschade plaatsvinden.

Wij als letselschadeprofessionals zorgen ervoor dat alle relevante aspecten van uw letselschade worden meegenomen in de berekening van de schadevergoeding. Dit omvat niet alleen de kosten die tot nu toe zijn gemaakt, maar ook toekomstige kosten die kunnen voortvloeien uit uw letsel, evenals eventuele blijvende gevolgen die van invloed kunnen zijn op uw leven op lange termijn. Ons doel is om ervoor te zorgen dat u een eerlijke en rechtvaardige compensatie ontvangt die rekening houdt met alle aspecten van uw situatie en uw toekomstige behoeften.

Advies van letselschadespecialist

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u advies? Vul dan het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. We bespreken uw zaak en voorzien u vrijblijvend en kosteloos van advies. We staan voor u klaar om u te helpen in uw strijd voor rechtvaardigheid en vergoeding van uw schade.

Scroll naar boven