smartengeld

Wat is smartengeld?

Smartengeld betreft immateriële schade en is onderdeel van een vergoeding voor letselschade. Smartengeld dekt de pijn en verminderde levensvreugde die iemand na een ongeval kan oplopen.

Een ongeval kan een behoorlijke impact hebben op het slachtoffer. Dikwijls kampen mensen die bijvoorbeeld een auto-ongeluk met whiplash hebben gehad met slapeloze nachten, pijn, verdriet en angst. Smartengeld maakt dan deel uit van de letsel schadevergoeding.

Samengevat kunnen we vaststellen dat smartengeld de psychische schade na een ongeval dekt.

Letsel en schade

Wanneer u letsel en schade heeft opgelopen dan spreken we van letselschade. In veel gevallen heeft u recht op schadevergoeding voor letselschade na een ongeval. De tegenpartij kunt u dan via een letselschade advocaat aansprakelijk stellen voor uw letsel en schade. U kunt denken aan een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout. Zoals eerder aangehaald is smartengeld onderdeel van de vergoeding voor letselschade, ookwel letselschadevergoeding genoemd.

Smartengeld berekenen

Een letselschade advocaat of letselschade specialist berekent de hoogte van smartengeld aan de hand van een aantal factoren. De belangrijkste factoren m.b.t. het vaststellen van smartengeld zijn:

  1. Aard v/h letsel
  2. Ernst v/h letsel
  3. Duur v/h letsel

Smartengeld laten berekenen?

In geval u een ongeval heeft gehad kunt u via Letselschade-Claim schadevergoeding aanvragen. Wanneer u via onderstaand mailformulier contact opneemt nemen wij binnen 24 uur telefonisch contact met u op. Samen bespreken we uw situatie en uw rechten ten aanzien van letselschadevergoeding.

Na interne analyse van met onze letselschade advocaat brengen wij geheel kosteloos en vrijblijvend letselschade advies uit. Desgewenst kunt u daarna besluiten om uw schadevergoeding te laten realiseren.

Scroll naar boven