Een Whiplash Schadevergoeding: Verzachting van Financiële Pijn

“Ik ben van achteren aangereden. Heb ik recht op een whiplash schadevergoeding?

Ja, als u slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval en daarbij een whiplash heeft opgelopen, heeft u recht op schadevergoeding. In de meeste gevallen is de achterop rijdende partij aansprakelijk voor de letselschade van de voorligger. Een whiplash is een pijnlijke aandoening die vaak voorkomt bij verkeersongevallen en kan zowel fysieke als emotionele problemen veroorzaken. U kunt schadevergoeding aanvragen voor medische kosten die u heeft gemaakt voor de behandeling van uw whiplash, evenals voor inkomensverlies en andere financiële schade die u heeft geleden door het ongeval.

Het is van belang om te weten dat u binnen een bepaalde termijn actie moet ondernemen om in aanmerking te komen voor schadevergoeding. Daarom is het verstandig om zo spoedig mogelijk een letselschade-expert of advocaat in te schakelen die u kan helpen bij het indienen van uw claim. Deze professional kan u adviseren over uw rechten en de stappen die u moet nemen om een eerlijke vergoeding te verkrijgen.

Wat is whiplash?

Een whiplash is een letsel aan de nek/rug ten gevolge van een ongeval of andere plotselinge gebeurtenis, waarbij het hoofd niet wordt ondersteund en het lichaam voor- of achteruit beweegt.

Whiplash slachtoffers hebben meestal een verkeersongeval gehad waarbij sprake is van een kop-staart botsing. Preventie bestaat dan ook uit goede hoofdsteunen in de auto. Ook het afstellen van hoofdsteunen op de juist hoogte is erg belangrijk.

Gelukkig herstellen de meeste mensen  van een whiplash. Helaas is er ook een groep whiplash patiënten die blijvende klachten heeft. Whiplash klachten zijn onder te verdelen in lichamelijk symptomen en aspecifieke symptomen:

Lichamelijke whiplash symptomen:

Whiplash vergoeding
  • Pijn in hoofd en nek
  • Stijfheid in de nek
  • Hoofdpijn
  • Ondefinieerbare pijnen in rug en ledematen

Overige (aspecifieke) whiplash symptomen:

  • Slechte concentratie
  • Vergeetachtigheid
  • Stemmingswisselingen
  • Vermoeidheid
  • Tintelende vingers
  • Oorsuizingen (tinnitus)

De gevolgen van een whiplash zijn vaak zeer ingrijpend voor slachtoffers, maar tegelijkertijd moeilijk waarneembaar voor buitenstaanders. Dit kan leiden tot veel onbegrip jegens whiplash patiënten, wat het voor hen bijzonder moeilijk maakt om hiermee om te gaan.

Juridische hulp bij een whiplash schadeclaim

Bent u op zoek naar schadevergoeding voor uw whiplash? Vul dan het onderstaande formulier in. Binnen 24 uur zullen wij contact met u opnemen. Samen met u zullen wij uw situatie bespreken. Na een interne analyse met onze letselschadespecialist zullen wij u voorzien van een helder en kosteloos advies. We zullen dan de mogelijkheden met betrekking tot het claimen van een schadevergoeding voor uw whiplash met u bespreken.

Voor meer informatieve artikelen over whiplash en letselschade zie onderstaand:

Scroll naar boven