Letselschade door stoeptegel

Losliggende stoeptegelOngelijke voetpaden met losliggende tegels zijn in iedere gemeente te vinden en vaak vinden we ze alleen maar ergerlijk. Het is altijd verstandig om deze ergernissen te melden bij de gemeente, dan is de gemeente in de gelegenheid om dit te herstellen.

Ongelijke stoepen met losliggende en uitstekende stoeptegels kunnen de oorzaak zijn van valpartijen en in sommige gevallen zelfs van letselschade. Wat doet u wanneer u dat overkomt?

Gemeente aansprakelijk stellen

Wanneer u in uw gemeente letselschade oploopt doordat u gestruikeld bent over een losliggende stoeptegel, dan is uw gemeente in de meeste gevallen aansprakelijk. Het zal niet altijd gemakkelijk zijn om deze schade te verhalen. Vaak zal de gemeente zich erop beroepen dat ze niet op de hoogte was van deze situatie of dat ze geen tijd hebben gehad om de schade te herstellen omdat ze nog maar kort geleden op de hoogte zijn gesteld. Het is dus verstandig om u deze zaak te laten bijstaan door een letselschadespecialist.

Waar moet u rekening mee houden?

De gemeente is niet aansprakelijk voor iedere oneffenheid in het wegdek. De omstandigheden zijn vaak van belang. Hierbij wordt door de rechter met een aantal zaken rekening gehouden:

  • de kwaliteit van het wegdek, oftewel hoe ernstig was de oneffenheid
  • waar bevond zich de oneffenheid, was dit in een drukke straat of was dit in een achterafstraatje waar vrijwel geen mensen komen?
  • waar zat de losse tegel, midden in de looproute of aan de zijkant waar hij makkelijk te vermijden was geweest
  • wanneer het ongeval veroorzaakt werd door werkzaamheden aan het trottoir is het de vraag of het ongeval te vermijden was geweest. Waren er duidelijk waarschuwingen voor de weggebruikers zichtbaar?

Letselschade door stoeptegel claimen?

Bent u gestruikeld over een losliggende of uitstekende stoeptegel en twijfelt u of uw gemeente hiervoor aansprakelijk is? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier. Wij bellen u dan binnen 24 uur met vrijblijvend advies en wanneer u dat wilt kunnen wij de zaak dan verder voor u afhandelen.

Scroll naar boven