Letselschade na mishandeling

Helaas komt mishandeling dagelijks voor. Het gebeurt gewoon op straat, of tijdens het uitoefenen van uw functie en soms helaas ook gewoon binnenshuis. Mishandeling is strafbaar volgens Artikel 300 van het Wetboek van Strafrecht of in geval van zware mishandeling volgens Artikel 302 van het Wetboek van Strafrecht. Naast de strafrechtelijke vervolging is er ook sprake van een behoefte aan financiële compensatie. De kosten die uit deze mishandeling voortvloeien kunt u als slachtoffer verhalen op de dader. Ook kunt u smartengeld eisen voor de opgelopen psychische en emotionele schade.

Ga na mishandeling naar de dokter

Wanneer u mishandeld bent, is het verstandig om een dokter te bezoeken. Deze dokter kan uw letsel vastleggen in uw medisch dossier. Soms lijken de klachten op het begin nog mee te vallen, maar is het zo dat de klachten na verloop van tijd verergeren in plaats van verminderen. Het is daarom belangrijk dat uw arts uw letsel vastlegt, zodat dit als bewijs gebruikt kan worden bij het aansprakelijk stellen van de dader.

Smartengeld voor het slachtoffer van mishandeling

Wanneer u bent mishandeld, verandert uw wereld. Er is niet alleen sprake van fysieke pijn, maar ook van aantasting van uw gevoel van veiligheid. Er is u verdriet aangedaan en een mishandeling heeft grote emotionele gevolgen. In de letselschade advocatuur wordt dit gederfde levensvreugde genoemd. Uw leven is duidelijk ontwricht door de mishandeling en hier is een financiële compensatie zeker op zijn plaats. Als slachtoffer van mishandeling komt u dus zeker in aanmerking voor smartengeld.

Advies na letselschade door mishandeling

Bent u mishandeld en wilt u de dader aansprakelijk stellen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Dan spreken we de zaak met u door en voorzien u hierna van advies. Dit advies is kosteloos en vrijblijvend. Desgewenst kunnen wij hierna de zaak voor u in behandeling nemen.

Scroll naar boven