Letselschade scooterongeluk

Bij een ongeluk met een scooter is degene die het ongeluk veroorzaakt heeft aansprakelijk voor de letselschade. Degene die een aanrijding veroorzaakt is dus wettelijk verplicht om de schade van het slachtoffer te vergoeden. Een scooterbestuurder is een gelijkwaardige verkeersdeelnemer en wordt niet extra beschermd door regels en wetten zoals een voetganger of een fietser.

Risico’s scooterongeval

Het risico op ernstig letsel bij een scooterongeval is groot. Dit komt deels doordat de bestuurder van de scooter kwetsbaar en daardoor de impact van een ongeval al snel groot is. Een andere risicofactor is de leeftijd van de scooterbestuurders. Deze bestuurders zijn relatief jong (vanaf 16 jaar is het besturen van een scooter toegestaan) en statistisch gezien is de kans op een aanrijding bij jonge verkeersdeelnemers groter.

Schadevergoeding scooterongeluk

Wanneer het ongeval door iemand anders veroorzaakt is, is deze aansprakelijk voor de (letsel)schade. U kunt dan de schuldige partij aansprakelijk stellen en de schade bij deze tegenpartij claimen. Het is niet altijd direct duidelijk wie de schuldige is. Soms is er ook sprake van een gedeelde aansprakelijkheid en dus ook een gedeelde vergoeding van de claim.

Schuldige partij scooterongeval

Wanneer er sprake is van een schuldige partij heeft u altijd recht op kosteloze rechtsbijstand. De aansprakelijke partij is in dat geval namelijk altijd verantwoordelijk voor de kosten van uw rechtsbijstand. Wanneer u twijfelt over de aansprakelijkheid of andere vragen heeft, kunt u vrijblijvend om advies vragen bij onze letselschade-specialisten. Vul hiervoor onderstaand contactformulier in en wij spreken de zaak met u door. Hierna krijgt u van ons kosteloos en vrijblijvend advies.

Vragen n.a.l.v. een scooterongeluk

Neem vandaag nog contact op doormiddel van het invullen van ons contactformulier. Of bel 035 7110484. Graag staan wij u bij in deze moeilijke tijd.

Scroll naar boven