Ongeluk auto

Ongeluk met auto? Letselschade?

Een ongeluk met auto kan een bijzonder ernstige impact hebben op betrokkenen. Zeker wanneer er letselschade bij komt kijken. U kunt bijvoorbeeld denken aan whiplash letsel. Whiplash klachten zijn aan buitenkant niet zichtbaar. Desondanks kunnen whiplash patiënten kampen met enorme klachten. In dit artikel informeren wij u wat te doen na een ongeluk met de auto.

Direct na het ongeluk

Het is voor de aansprakelijkheid van een auto-ongeluk erg belangrijk dat er voldoende bewijsmateriaal is. In geval u van achteren bent aangereden kunt u whiplash letsel oplopen. U heeft dan recht op een whiplash schadevergoeding. De automobilist die het ongeluk heeft veroorzaakt kunt u daarvoor aansprakelijk stellen. Ten aanzien van het aansprakelijk stellen voor letselschade en andere schade is de bewijslast essentieel. Bij bewijsmateriaal na een ongeluk met de auto kunt u denken aan:

  1. Schadeformulier
  2. Foto’s auto-ongeluk
  3. Getuigenverklaringen auto-ongeluk
  4. Politierapport

Afwikkeling ongeluk met auto

Bij het afwikkelen van een auto-ongeluk met letselschade is het belangrijk dat u er alles aan doet om medisch te herstellen. Ten eerste natuurlijk voor uw eigen gezondheid. Het omgaan met letselschade is fysiek en mentaal erg zwaar.

Ten tweede heeft goede medische begeleiding effect op het verhalen van letselschade. Wanneer een automobilist na een ongeluk met auto zich onvoldoende onder behandeling heeft gesteld van medici, dan kan de tegenpartij dwars gaan liggen m.b.t. de letselschade vergoeding. Zij kunnen dan stellen dat de letselschade mede samenhangt met het uitblijven van voldoende medische behandelingen.

Letselschade advocaat inschakelen

Het is aan te raden een letselschade advocaat of specialist in te schakelen als u na een ongeluk met de auto letselschade heeft. In de praktijk staat u met een goede letselschade adviseur sterker tegenover de verzekeraar van de tegenpartij, dan wanneer u als slachtoffer zelf de schade probeert te verhalen. De schade verhalen via een specialist op het rechtsgebied letselschade levert doorgaans dan ook een hogere schadevergoeding op.

Ongeluk auto en vragen over schadevergoeding?

Via Letselschade-Claim kunt u gratis letselschade advies krijgen. Stel gerust uw vragen via onderstaand mailformulier. Na interne analyse ontvangt u geheel vrijblijvend advies op maat. Desgewenst kunt u vervolgens uw letsel en schade laten verhalen.

Scroll naar boven