Psychische stoornis na ongeval of mishandeling

Psychische stoornis na ongeval of mishandeling

Van alle personen die als slachtoffer betrokken zijn geweest bij een ongeval, loopt één op de vijf een psychische stoornis op. Dit kunnen verschillende stoornissen zijn, bijvoorbeeld angststoornissen, depressieve stoornissen of posttraumatische stressstoornissen. Lichamelijk letsel is zichtbaar, dus daar wordt daar de meeste aandacht aan besteed. De psychische gevolgen uiten zich vaak pas na langere tijd en zijn niet zichtbaar. Vandaar dat deze klachten vaak minder aandacht krijgen dan noodzakelijk.

Slachtofferhulp bij psychische stoornis

Slachtofferhulp Nederland biedt slachtoffers ondersteuning. Niet alleen op juridisch en praktisch vlak, maar ook op emotioneel vlak. Deze hulp is altijd gratis, dus maak hier gebruik van. Ze zijn te bereiken via telefoonnummer 0900-0101 of via de website www.slachtofferhulp.nl. Wanneer zij vaststellen dat hun hulp en ondersteuning niet voldoende is, verwijzen ze u door naar de huisarts. Deze kan u indien noodzakelijk doorverwijzen naar de GGZ, psycholoog of psychiater.

Letselschade vergoeding

Onder letselschade vallen niet alleen de lichamelijke klachten. Ook psychische klachten die zijn ontstaan na het ongeval, vallen onder de letselschade en dus ook onder de letselschadevergoeding. Vooral in het geval van psychische klachten is onafhankelijke expertise ter vaststelling van het causaal verband tussen de klachten en het ongeval noodzakelijk. Dit voorkomt dat de wederpartij het causaal verband blijft ontkennen. Deze ontkenning is niet alleen vervelend voor het slachtoffer en vertragend voor de gang van zaken, het bevordert ook de genezing niet. Erkenning is belangrijk voor een slachtoffer, zeker bij psychische klachten.

Letselschade advies nodig?

Letselschade-Claim biedt kosteloos advies op maat, ook bij psychische stoornissen na een ongeval of mishandeling. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact op. Samen bespreken we uw situatie en recht op letselschade vergoeding. Na analyse van een ervaren letselschadespecialist ontvangt u kosteloos advies m.b.t. schadevergoeding. Desgewenst kunt u uw zaak daarna verder laten behandelen.

Scroll naar boven