Schadevergoeding na verkeersongeval

Schadevergoeding na verkeersongeval

Een verkeersongeluk met letsel en schade kan een grote impact hebben op het slachtoffer. De afwikkeling van de ontstane letselschade is het specialisme van de letselschade advocaat of letselschade specialist.

schadevergoeding-verkeersongevalVaak zijn lichamelijke klachten ontstaan door een ongeluk in het verkeer gecompliceerd en chronisch van aard. Nekklachten (whiplashes) rugklachten en botbreuken zijn veel voorkomende klachten na een verkeersongeval. De klachten zijn niet altijd direct aanwezig. Vooral bij een whiplash na een kop-staart botsing wil het nogal eens voorkomen dat whiplash symptomen zich pas na enige uren openbaren.

De tegenpartij

Na een verkeersongeval wordt de tegenpartij meestal vertegenwoordigd door de verzekeraar van de tegenpartij. De verzekeraar dient een eigen financieel belang en probeert het smartengeld en  de aanvullende schadevergoeding zo laag mogelijk te houden. Vaak leidt dit tot onbegrip bij het slachtoffer van het verkeersongeval.

Direct na het verkeersongeval, wat te doen?

– De schuldvraag is vaak complex. Het is aan te raden om eerst rustig de situatie te analyseren alvorens u eventuele aansprakelijkheid op zich neemt.
– Laat de tegenpartij het schadeformulier invullen direct na het verkeersongeval.
– Verzamel bewijsmateriaal.
– Fotografeer de schade en de ontstane situatie na het verkeersongeval.
– Maak kopieën va het “Europees schadeformulier” voor uzelf. Stuur het origineel van het Europees schadeformulier op naar uw verzekeraar.

Indienen schadevergoeding verkeersongeval

In geval er enkel blikschade kunt u als slachtoffer vaak zelf rechtstreeks de schade afhandelen. Uw aanspreekpunt is dan de verzekeraar van de tegenpartij. De schadevergoeding verkeersongeval wordt dan zonder belangenbehartiger afgehandeld.

Als er sprake is van letsel na een verkeersongeval, is het aan te raden om een letselschadespecialist of letselschade advocaat in te schakelen. Letselschade is namelijk veel gecompliceerder dan blikschade. In de regel loont het altijd om een professionele medisch/juridisch onderlegde vertegenwoordiger in te schakelen.

Aanvragen schadevergoeding verkeersongeval

Via het mailformulier hieronder kunt u schadevergoeding na een verkeersongeval aanvragen. Binnen 24 uur nemen wij contact met u op. Samen bespreken wij uw situatie. Na interne analyse met onze letselschade advocaat ontvangt u kosteloos advies. Desgewenst kunt u uw belangen daarna laten behandelen door onze ervaren letselschade advocaat.

Scroll naar boven