Schadevergoeding ongeluk

Schadevergoeding ongeluk aanvragen

“Waar bestaat een schadevergoeding voor een ongeluk uit?”

Buiten materiële- en immateriële schade dient alle financiële schade die door een ongeluk is ontstaan te worden vergoed door de wederpartij. Laten we het voorbeeld van Marianne nemen ter illustratie.

Marianne is 35 jaar en werkt parttime als tandartsassistente. Zij heeft op de snelweg een verkeersongeluk gehad. Bij filevorming werd Marianne van achter aangereden. Ten gevolge van het auto-ongeluk heeft zij letselschade opgelopen. Ook heeft haar auto een schade van 8000 Euro. Waar bestaat haar schadevergoeding bij ongeluk uit?

Onderdelen van een schadevergoeding voor een ongeluk

Het ligt voor de hand te stellen dat de schadevergoeding i.v.m. het auto-ongeluk uit materiële schade en de letselschade (immateriële schade) bestaat Echter behoren er meer schadeposten tot een schadevergoeding bij ongeluk. De schadevergoeding  dient ook te bestaan uit:

  • Mislopen van inkomsten doordat Marianne 4 maanden niet kon werken
  • Dekking van de medische kosten
  • Dekking van juridische kosten
  • De extra huishoudelijke hulp die Marianne nodig had
  • Alle overige extra uitgaven

Bij een schadevergoeding voor een ongeluk komen dus meer zaken kijken dan enkel smartengeld. De impact van letselschade is vaak erg groot voor slachtoffers en niet op de laatste plaats in financiële zin. De schadevergoeding ongeluk dient dus ook de gehele financiële schade te dekken.

Heb ik recht op een schadevergoeding bij ongeluk? Vul onderstaand mailformulier in voor letselschade advies over een schadevergoeding bij ongeluk. Binnen 24 uur  nemen wij contact op. Na analyse met top letselschadespecialist adviseren wij u kosteloos m.b.t. schadevergoeding en uw ongeluk.

Scroll naar boven