Scooter ongeluk letselschade

Een scooterrijder is kwetsbaar in het verkeer. Een ongeval levert vaak lichamelijk letsel op onder andere doordat scooters bij kruispunten vaak over het hoofd worden gezien. In Amsterdam wordt 64% van de ongevallen veroorzaakt doordat medeweggebruikers geen voorrang hebben verleend aan een scooter of brommer. Gemiddeld levert dit in onze hoofdstad alleen al 144 ernstig gewonden per jaar op. Bron: www.amsterdam.nl

Wat te doen na een scooterongeval?

Waarschuw direct na het ongeval de politie en zorg voor een zo volledig mogelijk ingevuld en ondertekend schadeformulier. Vraag eventuele getuigen om hun gegevens en maak zo mogelijk foto’s.

Wanneer u lichamelijke klachten heeft, kunt u het beste zo snel mogelijk de huisarts bezoeken. Ook wanneer u in de eerste instantie denkt dat het met de klachten wel mee valt.

Wanneer er sprake is van een schuldige tegenpartij, vraag dan het proces-verbaal op en schakel een letselschade specialist in zodat deze de schade voor u kan claimen. Is er sprake van gedeeltelijke aansprakelijkheid of onduidelijkheid? Schroom ook dan niet om contact op te nemen met een letselschade specialist. Vaak wordt van een scooterrijder ten onrechte aangenomen dat hij wel onverantwoordelijk gereden zal hebben. Een vervelend vooroordeel waar u misschien wel mee te maken krijgt na een scooterongeval.

Als voetganger of fietser aangereden door een scooter?

Fietser en voetgangers worden juridisch extra beschermd. Dit omdat zij in het verkeer een kwetsbare groep zijn. U heeft in vrijwel alle gevallen recht op minimaal 50% schadevergoeding, ook wanneer u de schuldige partij bent. Bent u als voetganger of fietser aangereden door een scooter? Neem dan altijd contact op met een letselschade specialist voor juridisch advies.

Welke kosten vallen onder de schadevergoeding?

  • Materiële schade
  • Medische kosten
  • Kosten voor rechtshulp
  • Kosten tijdens ziekenhuisopname
  • Reiskosten
  • Smartengeld
  • Verlies van inkomsten
  • Studievertraging
  • Vergoeding van huishoudelijke hulp of kinderopvang

Letselschade opgelopen en behoefte aan advies?

Heeft u letselschade opgelopen bij een verkeersongeval met uw scooter en heeft u behoefte aan vrijblijvend advies? Neem dan contact op via onderstaand formulier en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Scroll naar boven