Vergoeding Ongeluk voor Stoplicht

Ongeluk voor stoplicht

Wanneer u bent aangereden voor een stoplicht, komt dit meestal doordat de achterliggende auto de situatie verkeerd heeft ingeschat. Deze bestuurder heeft te weinig afstand gehouden, niet gezien dat het stoplicht op rood, of ingeschat dat u wel door het oranje zou doorrijden, terwijl u bent gestopt.

Direct na de aanrijding

  1. Wanneer de aanrijding heeft plaatsgevonden, vult u het schadeformulier in, dat u door de tegenpartij laat ondertekenen.
  2. Maak zoveel mogelijk foto’s van de situatie ter plaatse en de schade aan beide auto’s.
  3. Vraag de naam en contactgegevens van eventuele getuigen.
  4. Schakel in geval van letselschade altijd de politie in, ook wanneer de schade in de eerste instantie wel lijkt mee te vallen.

Achterop een auto gereden voor het stoplicht

Het kan ook zijn dat u achterop een andere auto bent gereden voor het stoplicht, terwijl u hier niets aan kon doen. Het kan bijvoorbeeld dat u achter een andere auto rijdt met een behoorlijke snelheid en dat het licht op oranje springt en uw voorganger in een reflex de rem intrapt. U zag dit niet aankomen en krijgt uw auto niet meer op tijd tot stilstand. Redelijkerwijs had u mogen verwachten dat de bestuurder voor u gewoon door zou rijden terwijl het stoplicht op oranje stond en niet plotseling zou remmen. In dit geval bent u mogelijkerwijs niet schuldig aan het ongeval, al is dit bijzonder lastig aan te tonen.

Klachten na aanrijding stoplicht

De meest voorkomende klacht na aanrijding voor een stoplicht is een whiplash. Omdat whiplashklachten in beginsel vaak lijken mee te vallen, maar na een paar dagen kunnen verergeren is het altijd verstandig om bij geringe klachten direct na het ongeval contact op te nemen met uw huisarts. Dit om ervoor te zorgen dat uw klachten in uw medisch dossier terecht komen. Whiplashklachten zijn vaak niet objectief medisch aantoonbaar en wanneer u niet tijdig naar de huisarts bent gegaan zal de tegenpartij dit gebruiken om onder de schadeclaim uit te komen.

Vergoeding ongeluk voor stoplicht aanvragen

Heeft u een aanrijding gehad voor het stoplicht en wilt u graag kosteloos en vrijblijvend advies? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op om samen uw zaak door te spreken.

Scroll naar boven