Whiplash aansprakelijkheid en schadevergoeding

Wat is een whiplash?

Bij een whiplash is er sprake van een tijdelijke kwetsing van het steunweefsel, bindweefsel en/of de spieren van de nek. Er zijn veel type ongevallen die ervoor kunnen zorgen dat uw hoofd heftig heen en weer slingert. Een whiplash kan een gevolg zijn van een dergelijk ongeval. Auto-ongelukken zijn een beruchte oorzaak van whiplash letsel.

Klachten na een whiplash

Klachten ontstaan na een voor- achterwaartse beweging van de nek. De typische klachten van een whiplash zijn nekklachten en hoofdpijn. Je kan ook last hebben van:

  • Duizeligheid/misselijkheid
  • Slecht zien
  • Concentratiestoornissen
  • Gevoeligheid voor licht en lawaai
  • Vermoeidheid
  • Gehoorklachten
  • Slaapproblemen 

Schadevergoeding voor whiplash letsel

Als u sprake heeft van een whiplash kunt u te maken krijgen met een groot aantal schadeposten. Wegens uw letseltrauma zullen er veel onkosten zijn die u extra heeft moeten maken. Alle extra kosten komen voor een schadevergoeding in aanmerking.

Er zijn veel onkosten waar u mee te maken kunt krijgen. Er zullen bijvoorbeeld extra medische kosten zijn. Ook kan uw inkomen afnemen doordat u geheel of gedeeltelijk niet meer kunt werken. Al deze schadeposten dienen in kaart gebracht te worden en vallen onder de materiële schade.

Daarnaast heeft u te maken met immateriële schade. U kunt namelijk ook psychische en emotionele schade oplopen door het ongeval en de whiplash klachten. U heeft ook recht op financiële compensatie, smartengeld, voor afgenomen levensvreugde.

Aansprakelijkheid bij een whiplash

De aansprakelijke partij is degene die het ongeval veroorzaakt heeft. De aansprakelijkheid moet wel bewezen worden. Er dient bewijs verzameld te worden over de toedracht van het ongeluk. Belangrijk is dat u na het ongeval direct een arts bezoekt en uw (whiplash) klachten laat vastleggen. Als u namelijk pas na verloop van tijd een arts bezoekt dan maakt de schadebehandelaar van de tegenpartij goede kans om het oorzakelijk verband in twijfel te trekken.

Letselschade advies bij whiplash

Wij van Letselschade-Claim hebben letselschadespecialisten met als specialisatie whiplash letsel in dienst en bieden kosteloos advies op maat. Vul het mailformulier in en binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact met u op. Samen bespreken we uw situatie en recht op schadevergoeding voor uw whiplash. Na analyse van een ervaren letselschadespecialist ontvangt u kosteloos advies. Desgewenst behandelen wij vervolgens uw dossier met oog op rechtvaardige schadevergoeding.

Scroll naar boven