Whiplash letselschade

Wanneer u een whiplash heeft opgelopen, kan dit nogal wat vragen oproepen, ook in verband met de schadevergoeding. We hebben in de loop der tijd al heel veel vragen voorbij zien komen en zetten op deze pagina het grootste deel van de antwoorden op deze vragen op een rijtje. Onze letselschade specialisten worden voortdurend bijgeschoold, zodat ze altijd op de hoogte zijn van de allernieuwste regeltjes en richtlijnen. Zo kunnen ze u zo goed mogelijk bijstaan.

Wanneer is er sprake van een whiplash?

Een whiplash is een aandoening die veroorzaak wordt door een zware overbelasting van de nekspieren door een plotselinge slingerbeweging van de nek ten opzichte van de romp. Door deze beweging raken de spieren in de nek overbelast en de zenuwen ontregeld. U krijgt een pijnlijke, stijve nek. Wanneer deze klachten na drie weken nog steeds bestaan en niet lijken te verminderen, is er sprake van een post-whiplash –syndroom.

Heb ik recht op schadevergoeding?

Wanneer er sprake is van een tegenpartij die aansprakelijk is voor het ontstaan van het letsel, heeft u recht op schadevergoeding. Meestal is het wel duidelijk wie de aansprakelijke partij is. In geval van twijfel kunt u contact met ons opnemen, dan spreken wij de zaak met u door.

Wordt alle schade vergoed?

Wanneer er sprake is van een voor honderd procent schuldige tegenpartij die deze schuld ook erkent, krijgt u de volledige schade vergoed. Het is wel van belang dat u alle informatie hierover verzameld. Houd hiervoor een logboek bij en bewaar alle correspondentie, bonnen, etc.

Wat bepaalt de hoogte van het schadebedrag?

De hoogte van de vergoeding wordt bepaald door de ernst van uw klachten, de duur van uw klachten en de gevolgen van de klachten. Het is dus niet van te voren duidelijk hoe hoog uw schadevergoeding gaat worden.

Heb ik recht op smartengeld?

Wanneer u recht hebt op een schadevergoeding, heeft u ook recht op smartengeld om de emotionele schade die u heeft geleden en de verminderde levensvreugde te compenseren. In Nederland worden geen hoge bedragen aan smartengeld uitgekeerd.

Is een rechtsbijstandverzekering niet voldoende?

Een rechtsbijstanderzekering zou voldoende moeten zijn, echter vaak is er sprake van een matige kwaliteit van de dienstverlening, waarbij sprake is van vertraging, slechte communicatie en gebrek aan ervaring. Hierdoor valt het schadebedrag vaak lager uit en kost de zaak u vaak nog onnodig energie. Energie die u beter kunt gebruiken voor uw herstel.

Waarom juridische hulp vragen?

De juridische hulp is voor u gratis omdat deze kosten worden meegenomen in het schadebedrag. Wanneer u gebruik maakt van een ervaren letselschade jurist worden uw zaken optimaal geregeld. Dit resulteert in een hogere schadevergoeding. Bovendien wordt u werk uit handen genomen. Geen extra zorg en stress, zodat u zich kunt richten op uw herstel.

Hoelang duurt het voordat de whiplash genezen is?

  • Ongeveer de helft van de patiënten is gelukkig binnen drie maanden van zijn klachten af.
  • Na een jaar is 85 tot 90 procent van de patiënten klachtenvrij.
  • Ongeveer 10 procent van de patiënten houdt blijvende klachten.

Voor meer medische informatie kunt u het beste contact opnemen met de arts die u behandeld.

Contact

Wilt u meer informatie? Dan kunt u gratis en vrijblijvend onderstaand contactformulier invullen. Binnen 24 uur neemt één van onze medewerkers contact met u op.

Scroll naar boven