Belangenbehartiger

Wie is belangenbehartiger bij letselschade?

Een belangenbehartiger wordt in de wereld van letselschade vaak een letselschade specialist genoemd. Ook kunt u een letselschade advocaat zien als een belangenbehartiger. Hij behartigt immers de belangen van een letselschade slachtoffer. Een verschil is natuurlijk wel dat een letselschade belangenbehartiger niet lid hoeft te zijn van de orde van advocaten en een letselschade advocaat wel.

Wanneer een belangenbehartiger inschakelen?

  1. U heeft een ongeval met letsel en schade gehad (verkeersongeval, arbeidsongeval of medische fout) opgelopen.
  2. Door het ongeval heeft u letselschade  (letselschade = immateriële schade)
  3. De tegenpartij is aansprakelijke en u wilt schadevergoeding

Hoe gaat een belangenbehartiger te werk?

Een belangenbehartiger zal allereerst uw situatie m.b.t. recht op schadevergoeding analyseren. Hierbij zal bewijsmateriaal van het ongeval en medische gegevens over het letsel verzameld worden. De letselschade zal worden ingeschat. Normaliter wordt uw zaak vervolgens in behandeling genomen wanneer een letselschade belangenbehartiger goede mogelijkheden m.b.t. schadevergoeding ziet.

Daarna wordt de tegenpartij schriftelijk aansprakelijk gesteld. Bij erkenning van de aansprakelijk van het ongeval zal overgegaan worden op het indienen van de letselschade schadeclaim. Wanneer de aansprakelijkheid van het ongeval/opgelopen letsel betwist wordt zal dit aannemelijk gemaakt moeten worden door de letselschade belangenbehartiger. Na deze stap kan over gegaan worden tot de uitkering van de letsel schadevergoeding.

Wat kost een belangenbehartiger?

Wanneer de aansprakelijkheid van een ongeval bij de tegenpartij ligt dan zijn de kosten voor letselschade advies voor de tegenpartij. Via ons kunt u bijvoorbeeld uw zaak kosteloos laten screenen door een belangenbehartiger. Wanneer u een goede zaak heeft dan wordt afgesproken dat u ten alle tijden geeft kosten heeft. Dus wanneer de verzekeraar van de tegenpartij uiteindelijk geen schadevergoeding uitkeert, dan heeft u zelf geen kosten m.b.t. uw letselschade belangenbehartiger.

Kosteloos letselschade advies van een belangenbehartiger?

Dan kunt  u onderstaand mailformulier invullen. Binnen 24 uur nemen we contact. Samen bespreken we uw situatie. Wij zullen uw letselschade vragen beantwoorden en adviseren ten aanzien van uw recht op schadevergoeding.

Scroll naar boven