Dwarslaesie

Wat is een dwarslaesie? Heb ik recht op schadevergoeding dwarslaesie?

Een dwarslaesie bestaat uit schade of letsel aan het ruggenmerg, dat resulteert in vermindert/verlies van gevoel en mobiliteit. Voorkomende oorzaken van een dwarslaesie kunnen zijn:

  • Auto-ongeluk
  • Vallen
  • Sportblessures
  • Geweerschot
  • Ziekte

Bij de meeste mensen met een dwarslaesie is het ruggenmerg intact, maar cellulair letsel resulteert in verlies van gevoel en mobiliteit. De zenuwen in het ruggenmerg zijn dan beschadigd.

Wanneer een persoon zijn rug breekt hoeft er niet altijd sprake te zijn van een dwarslaesie. Het is namelijk mogelijk dat het ruggenmerg nog intact is. De botten (wervels) rondom het ruggenmerg kunnen beschadigd/gebroken zijn terwijl het ruggenmerg onbeschadigd is. Het ruggenmerg met daarin de zenuwen zijn dan niet aangetast. Van een dwarslaesie/verlamming is dan geen sprake.

Schadevergoeding dwarslaesie

Recht op schadevergoeding dwarslaesie hangt samen met de aansprakelijk m.b.t.  het oplopen van de dwarslaesie. In geval van een verkeersongeval kan aansprakelijkheid bij de tegenpartij liggen. De tegenpartij dient dan schadevergoeding dwarslaesie te betalen. Een dwarslaesie is bijzonder ingrijpend en een schadevergoeding dwarslaesie dient dan ook bijzonder stevig te zijn.

Schadevergoeding dwarslaesie?

Wanneer u onderstaand mailformulier invult, wordt er binnen 24 uur contact opgenomen. Samen bespreken wij uw situatie. Na interne analyse met onze letselschadespecialist/letselschade advocaat laten wij u weten of u recht heeft op schadevergoeding dwarslaesie.

Scroll naar boven