No cure no pay betekend letterlijk ‘geen oplossing geen betaling’. Bij no cure no pay neemt een letselschadespecialist op basis van betaling wanneer er resultaat is geboekt. De cliënt heeft geen kosten wanneer een schadevergoeding onverhoopt uitblijft.
Wanneer No Cure No Pay?
Wij vinden dat No Cure No Pay prima toegepast kan worden wanneer letselschadeslachtoffers hun zaak willen laten behandelen, maar zelf geen financiële investering willen/kunnen doen. Momenteel is het een letselschade advocaat niet toegestaan om een bedrijfsongeval, verkeersongeval of medische fout op basis van no cure no pay aan te nemen.
De letselschadespecialist kan letselschade zaken echter wel op basis van No Cure No Pay aannemen. Voor de letselschade advocaat ligt dit dus anders. Gedragsregel 25 lid 2 van de Nederlandse Orde van Advocaten verbiedt advocaten om op No Cure No Pay basis te werken. Ook art. 2 lid 1 van de Verordening op de praktijkuitoefening (onderdeel Resultaat gerelateerde Beloning), gepubliceerd in de Staatscourant van 2004, nummer 70 (Stct. 2004, 70) bepaalt dat advocaten niet op basis van No Cure No Pay werkzaamheden mogen uitvoeren.
Voorstanders No Cure No Pay. Een aantal wetenschappers hebben zich uitgesproken voor No Cure No Pay. O.a. mr. dr. H.O. Kerkmeester in zijn publicatie Contigency Fees en Letselschade en mr. F.C Schrirmeister in zijn Proefschrift Amerikaanse toestanden in het schadevergoedingsrecht? Genoemde voordelen van No Cure No Pay na onderzoek zouden zijn:
- Hogere schadevergoedingen
- Beperkt financieel risico
- Second opinion/medisch expertise zonder goedkeuring tegenpartij
Gratis Letselschade Rechtshulp
Dan kunt u onderstaand mailformulier invullen. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact op en bespreken samen uw situatie. Na interne analyse met onze letselschadespecialist brengen wij u een helder en kosteloos advies uit m.b.t. de mogelijkheden voor een schadevergoeding.