Letselschade Uitstekende Stoeptegel

Een uitstekende stoeptegel kan ernstige letselschade veroorzaken. Vooral bij slecht licht kunnen losliggende of scheefliggende tegels leiden tot valpartijen met vervelende gevolgen, zoals gebroken polsen of andere botbreuken. Dit artikel bespreekt de aansprakelijkheid bij letselschade door een uitstekende stoeptegel en biedt inzicht in hoe u schadevergoeding kunt verkrijgen.

Uitstekende stoeptegel

Aansprakelijkheid bij Letselschade door een Uitstekende Stoeptegel

Degene die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de weg, moet zorgen voor een veilige omgeving. Binnen de gemeentegrenzen is dit meestal de gemeente. Volgens artikel 6:174 van het Burgerlijk Wetboek (BW) moet de wegbeheerder ervoor zorgen dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan door gebrekkig onderhoud. Als uw valpartij het gevolg is van slecht onderhoud, kunt u de gemeente aansprakelijk stellen voor de schade. Richtlijnen hiervoor omvatten onder andere een hoogteverschil van meer dan drie centimeter tussen de uitstekende tegel en de rest van de stoep.

Buiten de Gemeentegrenzen

Buiten de gemeentegrenzen kan de verantwoordelijkheid voor wegonderhoud bij verschillende instanties liggen, zoals het rijk, de provincie, het waterschap of het hoogheemraadschap. Voor duidelijkheid over de verantwoordelijke partij kunt u de website van Rijkswaterstaat raadplegen.

Kans op Schadevergoeding

De kans op schadevergoeding bij letselschade door een uitstekende stoeptegel varieert. Wanneer dergelijke zaken voor de rechter komen, wordt gemiddeld bij één op de vijf claims de weggebruiker volledig in het gelijk gesteld. Bij de helft van de gevallen wordt de wegbeheerder echter niet aansprakelijk gesteld. Daarom is het cruciaal om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen om uw zaak te ondersteunen. Maak direct na het ongeval foto’s van de situatie ter plaatse met uw mobieltje.

Gratis Juridisch Advies

Bij letselschade door een uitstekende stoeptegel biedt Letselschade-Claim kosteloos advies op maat. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact met u op om uw situatie en recht op schadevergoeding te bespreken. Na analyse door een ervaren letselschadespecialist ontvangt u kosteloos advies over uw schadevergoeding. Indien gewenst, kunt u uw zaak daarna verder laten behandelen.

Letselschade door een uitstekende stoeptegel kan aanzienlijke gevolgen hebben. Door de wegbeheerder aansprakelijk te stellen en gebruik te maken van deskundig advies, kunt u de schadevergoeding verkrijgen die u verdient. Neem vandaag nog contact op voor gratis advies en ondersteuning bij uw letselschadeclaim.

Scroll naar boven