Letselschade advocaat na auto-ongeluk

Ervaringen en tips van een slachtoffer m.b.t. letselschade en een letselschade advocaat.

Mijn ervaring na het hebben van een auto-ongeluk en inschakelen van een letselschade advocaat.

Ongelukken gebeuren, ongeacht of het ongeluk je eigen schuld is, is het goed om precies te weten wat te doen als je in de situatie komt. Bij het letselschade verhalen is het belangrijk een letselschade advocaat in te schakelen. Het overkwam mij toen ik in mijn late tienerjaren zat. Als mijn vader me toen niet had geholpen, dan zou ik nooit hebben geweten hoe het auto ongeluk af te handelen. Ik wilde dit bericht graag plaatsen om mijn persoonlijke ervaringen te delen en daarmee anderen te helpen die zich in dezelfde ongelukkige situatie bevinden als ik toen. Als u weet wat u moet doen na een auto-ongeluk dan zult u de verdiende letselschade vergoeding niet mislopen.

Auto-ongelukken variëren natuurlijk in ernst. Niet al het advies dat ik in dit schrijven zet zal van toepassing zijn op uw eigen situatie wanneer u ook een auto-ongeluk heeft gehad. Maar als u mijn artikel leest dan zult u een goed houvast hebben m.b.t. belangrijke stappen te nemen na een auto-ongeval.

Het eerste dat ik aanraad is om rustig te blijven na het ongeluk. Dit is wellicht makkelijker gezegd dan gedaan. Toe het mij overkwam was ik in een shock. Na het ongeluk probeerde ik het letsel en de schade aan mezelf, mijn passagiers en mijn auto vast te stellen. Het is erg belangrijk om de plaats van het ongeluk niet te verlaten alvorens alles is vastgelegd. Als u dat wel doet kan dat tegen de wet in gaan. Toen ik had vastgesteld wat de schade door het ongeval was, beoordeelde ik of het wel/niet nodig was om hulpdiensten in te schakelen. Voor uw overzicht onderstaand situaties wanneer u de hulpdiensten dient te alarmeren.

 • Als één of meer partijen/bestuurders de verkeersregels heeft overtreden. Bijv. drankgebruik, te hard rijden etc.
 • Als een persoon of dier letsel heeft opgelopen
 • Ernstige schade aan voertuig of ander goed
 • Als de auto’s de weg blokkeren

Te noteren na een auto-ongeluk met letsel en/of letselschade

Het is erg belangrijk een aantal gegevens te verzamelen na een ongeluk. Het beste kunt u een Europees schadeformulier invullen. Wanneer de politiek ter plaatse komt zal de politie e.e.a. ook registreren. U kunt denken aan:

 • Naam en adres tegenpartij
 • Eigenaar auto in geval bestuurder niet eigenaar is
 • Telefoonnummer tegenpartij
 • Kentekennummer tegenpartij
 • Tekening/omschrijving van ongeval

In geval de schade/letselschade niet al te groot is kunt u volstaan met het invullen van het Europees schadeformulier. Maar als u twijfelt over de oprechtheid van de tegenpartij is het sowieso aan te raden om de politie erbij te halen. Dit om te voorkomen dat u later problemen krijgt met de verzekeraar bij uitbetaling van schade en eventuele letselschade. Ook raad ik aan om een letselschade advocaat in de arm te nemen voor het aansprakelijk stellen letselschade.

Auto-ongeluk met letsel: Melden verzekeraar en letselschade advocaat

Mij werd geadviseerd om het ongeluk bij aan verzekeringsmaatschappij te melden. Maar wanneer u buiten materiële schade ook immateriële schade (letselschade) heeft kan een letselschade advocaat schadevergoeding voor u regelen.

Dus mijn advies bij auto-ongeluk:

 • Blijf rustig
 • Wissel gegevens uit met tegenpartij
 • Bel hulpdiensten wanneer nodig (zie boven)
 • Noteer getuigenverslagen
 • Neem letselschade advocaat bij letsel en/of letselschade

Einde artikel “Letselschade advocaat na auto-ongeluk”.

Wanneer uzelf advies of hulp wilt van een letselschade advocaat vul gerust onderstaand mailformulier in. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact op. Bellen kan natuurlijk ook op: Ma – Za 08:00 – 22:00 uur tel. 035 711 0484

Scroll naar boven