Wat zijn de kosten van een letselschade advocaat?

Kosten letselschade advocaatEen ongeval met letselschade verandert alles. Wat voorheen vanzelfsprekend was, is dat plots niet meer. Een ritje op de fiets naar de supermarkt kan nu even niet meer. In plaats daarvan zijn het uw familieleden die voortaan de boodschappen doen. Waar u voorheen vrij en onafhankelijk in het leven stond, bent u nu afhankelijk van de fijne mensen om u heen.

De impact is niet gering. Financiële zorgen komen ook om de hoek kijken. Hoe gaat u hiermee om? En kunt u een advocaat inschakelen om u te helpen?

In dit artikel bespreken we de gevolgen van letselschade, de financiële impact en hoe een letselschade advocaat u kan bijstaan.

Financiële zorgen

Wanneer u een baan heeft, valt u bij ziekte terug naar de ziektewet. Bij een vaste aanstelling wordt het salaris doorbetaald, maar dit is vaak niet volledig. In de meeste CAO’s is het zo geregeld dat er in het eerste jaar van ziekte 100% van uw salaris wordt doorbetaald, en dat het salaris in het tweede jaar terugvalt naar 70%. Dit terugvallen van salaris kan tot financiële zorgen leiden. U vraagt zich af: kan ik mijn hypotheek nog wel betalen? En kunnen mijn kinderen nog wel blijven sporten?

Schakel een letselschade advocaat in

Om financiële zorgen te voorkomen, is het verstandig om een letselschade advocaat of -specialist in te schakelen. Hij of zij is een juridisch expert op het gebied van aansprakelijkheid en letselschade. Een letselschade advocaat brengt alle schade die verband houdt met uw ongeval in kaart en claimt deze bij de tegenpartij, meestal de verzekeraar van de verantwoordelijke partij.

Een letselschade advocaat voorkomt veel onnodige zorgen en teleurstellingen die gepaard gaan met het zelf afhandelen van uw schadeclaim. Die mevrouw van de verzekeraar leek in het begin nog zo vriendelijk, maar nu blijkt het misschien allemaal een toneelspel te zijn om u naar hun hand te zetten.

Kosten letselschade advocaat

Maar hoe zit het met de kosten van een letselschade advocaat? Artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek bepaalt dat redelijke kosten ter vaststelling van de schade en aansprakelijkheid vergoed dienen te worden door de aansprakelijke partij. Dit betekent dat ook de redelijke kosten ter verkrijging van de schade buiten rechte onder de schade vallen en dus vergoed moeten worden door de aansprakelijke partij.

In de praktijk betekent dit voor u als slachtoffer dat uw juridische kosten betaald dienen te worden door de aansprakelijke partij of verzekeraar.

Verschillende soorten ongevallen met letsel

Letselschade kan voortkomen uit verschillende soorten ongevallen. Wij hebben uitgebreide ervaring met het behandelen van dossiers uit diverse situaties:

Letselschade door verkeersongeluk: Of u nu als bestuurder, fietser, voetganger of passagier betrokken bent geweest bij een verkeersongeval, wij zorgen voor een grondige afhandeling van uw zaak.

Letselschade opgelopen bij een bedrijfsongeval: Letselschade door een ongeluk op de werkvloer kan ernstige gevolgen hebben. Wij helpen u bij het verkrijgen van een eerlijke schadevergoeding.

Letselschade door medische fout: Wanneer een medische behandeling verkeerd gaat en u schade lijdt, staan wij klaar om uw belangen te behartigen.

– Letsel opgelopen bij een sport- of spelongeval: Letselschade opgelopen tijdens sportactiviteiten of spelletjes kan ook vergoed worden, en wij zorgen voor de juiste afwikkeling.

Neem gerust even contact op

Heeft u te maken met letselschade en bent u op zoek naar advies? Via onderstaand mailformulier kunt u vrijblijvend letselschade advies inwinnen. We nodigen u uit om uw situatie en vragen aan ons voor te leggen. Onze letselschadespecialist zal binnen 24 uur contact met u opnemen om u te helpen.

Laat uw letselschadezaak niet langer liggen. Vertrouw op onze expertise en ervaar het verschil van een betrokken en professionele belangenbehartiging. Vul het contactformulier in en wij helpen u graag verder.

Scroll naar boven