Letselschade bij Kinderen

Kind met letselschade

Top 10 Meest Voorkomende Ongevallen met Letselschade bij Kinderen

  1. Verkeersongevallen
  2. Valpartijen op de speelplaats
  3. Fietsongelukken
  4. Aanrijdingen op zebrapaden
  5. Sportblessures
  6. Ongelukken thuis (bijvoorbeeld van de trap vallen)
  7. Aanrijdingen met elektrische steps of scooters
  8. Letsel door huisdieren
  9. Ongevallen tijdens schoolreisjes
  10. Verbranding door hete vloeistoffen of voorwerpen

Wie is Aansprakelijk?

Verkeer Als uw kind iets overkomt in het verkeer, is de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk. Bij kinderen onder de 14 jaar is de andere partij 100% aansprakelijk, tenzij er sprake is van overmacht, wat zelden voorkomt. Andere verkeersdeelnemers moeten rekening houden met de onvoorspelbaarheid van kinderen.

Ander Kind Bij letselschade veroorzaakt door een ander kind zijn de ouders tot het 14e levensjaar aansprakelijk. Bij een kind van 14 of 15 zijn de ouders van dat kind aansprakelijk, tenzij zij kunnen aantonen dat ze alles hebben gedaan om het ongeval te voorkomen. Vanaf 16 jaar is een kind zelf aansprakelijk voor de schade die hij of zij veroorzaakt.

Huisdieren Wanneer uw kind letselschade oploopt door het huisdier van een ander, zijn de eigenaren van dit huisdier aansprakelijk.

Letselschade Kinderen: Langdurige Impact

Bij letselschade bij kinderen wordt de zaak vaak afgewikkeld met een open einde. Dit betekent dat het kind later kan terugkomen op de zaak als dat nodig is. Het is namelijk moeilijk te voorspellen welke gevolgen de letselschade in de toekomst kan hebben. Er wordt uitgegaan van het conditio sine qua non-principe: hoe zou het leven van het kind eruit hebben gezien als het ongeval niet had plaatsgevonden?

BEM-Clausule (Belegging, Erfenis en andere gelden Minderjarigen)

Wanneer een schadebedrag wordt uitgekeerd aan het kind, wordt dit gestort op een rekening met een BEM-clausule. Dit geld blijft daar staan tot het kind meerderjarig is. Ouders mogen alleen geld opnemen van deze rekening voor kosten die voortvloeien uit het letsel van het kind, en dit kan alleen met toestemming van de rechtbank.

Letselschade Advies Nodig?

Letselschade-Claim biedt kosteloos advies op maat, ook als het uw kind betreft. Vul het onderstaande contactformulier in, en wij nemen binnen 24 uur telefonisch contact op. Samen bespreken we de situatie en het recht op schadevergoeding. Na analyse door een ervaren letselschadespecialist ontvangt u kosteloos advies over de schadevergoeding. Desgewenst kunt u de zaak door ons laten behandelen.

Scroll naar boven