Bedrijfsongeval

"Ik heb letselschade door een bedrijfsongeval, wat moet ik doen?"

Wanneer u letselschade heeft opgelopen tijdens een bedrijfsongeval gaat u waarschijnlijk liever niet zelf uw recht halen bij uw werkgever of zijn verzekering.

De werkgever is meestal aansprakelijk wanneer u letsel oploopt op het bedrijfsterrein en ook al heeft u er gevoelsmatig moeite mee, toch zal de werkgever aansprakelijk gesteld moeten worden. Vrijwel altijd is de werkgever hiervoor goed verzekerd, dus u hoeft zich niet schuldig te voelen. Wanneer u zich terughoudend opstelt, werkt dit alleen maar in uw nadeel.

Letselschade bedrijfsongeval  laten verhalen

Het is verstandig om voor het verhalen van de schade door het bedrijfsongeval en het contact hierover met de werkgever, een ervaren letselschade specialist in de arm te nemen. Deze weet precies hoe hij uw letselschade moet verhalen, zonder hierbij de verhouding tussen u en uw werkgever schade toe te brengen.

Wanneer er sprake is van een bedrijfsongeval, hoeft u niet te bewijzen dat dit de schuld van uw werkgever is, integendeel de bewijslast ligt bij uw werkgever. De werkgever moet bewijzen dat hij niet aansprakelijk is. Dat kan hij eigenlijk alleen wanneer het ongeval te wijten is aan uw eigen aantoonbare nalatigheid of roekeloosheid.

Letselschade bedrijfsongeval & Uw kosten

Wanneer u een letselschadebureau in de arm neemt, zijn de kosten hiervoor voor uw werkgever. Tevens is uw werkgever aansprakelijk voor het verlies van inkomsten, de medische kosten, revalidatiekosten en kosten voor hulpmiddelen,  materiële kosten (kapotte bril of kleding), kosten ontstaan doordat u hulp van anderen heeft moeten inroepen (bijvoorbeeld huishoudelijke hulp en kinderopvang, ook wanneer deze hulp gegeven wordt door vrienden of familieleden).

Verder heeft u bij letselschade recht op smartengeld. Dit is een bedrag wat u krijgt vanwege de verminderde levensvreugde. Zeker wanneer u door het bedrijfsongeval blijvend letsel heeft opgelopen, heeft u hier recht op. Indien u zelf vragen heeft over een bedrijfsongeval kunt u via onderstaand mailformulier in contact treden met onze letselschade specialist.

Scroll naar boven