Aantal bouwongevallen met letselschade.
Jaarlijks lopen zo’n 25.000 werknemers en zelfstandigen letselschade op door een ongeval in de bouw. Daarmee is de bouwsector een bedrijfstak waar ondanks veel veiligheidsmaatregelen relatief hoog scoort m.b.t. arbeidsongevallen.
Oorzaken letselschade in bouw
Bouwongeval door lawaai
Er zijn drie belangrijke factoren die het risico op een bouwongeval vergroten. Allereerst de risicofactor lawaai. Wanneer er veel herrie is op de bouwlocatie dan vergroot dat de kans op een bouwongeval met 150%.
Bouwongeval door stress/ tijdsdruk
Wanneer er een gespannen werksfeer is, dan is de kans op een bouwongeval groter dan onder normale omstandigheden. Een grote tijdsdruk lijdt tot een vergroot risico op een ongeval in de bouw.
Afwijkend en ongewenst gedrag
Wanneer collega’s afwijkend en ongewenst gedrag vertonen dan draagt dat bij aan een hogere kans op letselschade door een bouwongeval.
Middel of groot bedrijf
Verder blijkt uit onderzoek dat er bij een middel groot bedrijf meer ongevallen voorkomen dan bij grote bedrijven. De risicofactor – bouwongeval door stress / tijdsdruk – speelt daarin een rol.
Meest voorkomende bouwongevallen met letselschade
- Letsel door val van stijger
- Letsel door object (splinter, spijker, vallend voorwerp etc.)
- Letsel door snijongeval
Zelf een bouwongeval gehad en vragen over letselschade?
Vul dan onderstaand formulier in. Binnen 24 uur nemen wij contact met u op en bespreken uw situatie. Wij zullen uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Desgewenst kunt u ons inschakelen voor Gratis rechtshulp m.b.t. een letselschadevergoeding.