Letselschade door vallen

Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor u ongelukkig ten val komt. Het kan zijn door gladheid, door een natte vloer, ongelijke stoeptegels, een onverwachts niveauverschil en eigen onhandigheid. In sommige gevallen is het mogelijk een ander aansprakelijk te stellen voor het letsel wat u hierbij oploopt. Wij noemen hier een paar voorbeelden.

Vallen door een natte vloer

Wanneer de vloer in een supermarkt, restaurant of toilet nat is door schoonmaakwerkzaamheden, horen hierbij waarschuwingsbordjes geplaatst te worden. Door de bordjes weet u dat u voorzichtig moet zijn. Deze waarschuwing voorkomt uitglijden. Wanneer er geen waarschuwingsbordjes zijn geplaatst, is de kans groter dat u uitglijdt en hierbij akelig ten val komt. Wanneer dit is gebeurd, kunnen wij u helpen met de schadeclaim. Het is hierbij verstandig om getuigen te hebben en foto’s te maken van de situatie. Met behulp van de foto’s kunt u aantonen dat de vloer inderdaad nat was en dat waarschuwingsbordjes ontbraken.

Gat in de weg of losliggende stoeptegels

De wegbeheerder draagt zorg voor een goed onderhouden en veilige omgeving. Helaas laat deze omgeving nogal eens wat te wensen over. Er ontstaan gaten in wegen, stoeptegels liggen los, de weg komt omhoog door boomwortels of er bevinden zich onhandig geplaatste fietspaaltjes op de weg. Wanneer u door deze onvolkomenheden ten val komt en hierbij sprake is van letselschade, kunt u de wegbeheerder aansprakelijk stellen. Meestal gaat het hierbij om de gemeente waarin het ongeval plaatsvond. Helaas is dit aansprakelijk stellen niet altijd succesvol. Bij slechts 1 op de 5 claims wordt de weggebruiker volledig in het gelijk gesteld en in de helft van de gevallen wordt uiteindelijk besloten dan de wegbeheerder niet aansprakelijk is.

Gestruikeld op de werkvloer

Ook op het werk kunt u ten val komen. In dat geval heeft uw werkgever een zorgplicht en kan het mogelijk zijn om uw werkgever aansprakelijk te stellen voor de schade op grond van art.7:658 BW. Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Gratis hulp bij letselschade

Wanneer u letselschade heeft opgelopen is het altijd verstandig om u bij te laten staan door een letselschade jurist. Deze kan u helpen bij het aantonen van de aansprakelijkheid, het vaststellen van de hoogte van de schade en het claimen van de schade.

Wanneer u een letselschade jurist zoekt om uw zaken te behartigen of vrijblijvend en gratis advies wilt, kunt u onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.

Scroll naar boven