Meerijder kan direct schade regelen

Bent u als passagier betrokken geraakt bij een auto-ongeval? In het verleden was dit vaak een nodeloos ingewikkelde zaak. Als passagier moest je eerst afwachten tot duidelijk was wie de veroorzaker van het ongeval was. Pas wanneer de schuldige was aangewezen, werd het voor de passagier duidelijk bij wie deze zijn schade kon claimen. Dit is gelukkig aan het veranderen. Per 1 april 2017 gaat een nieuwe regel van start.

Nieuwe regeling schade meerijder

Per 1 april 2017 vindt er een verandering plaats in Bedrijfsregeling 7 ‘Schuldeloze Derde’. In de oude regeling was het zo dat de WAM (Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen) van de schuldige partij de schade afhandelde. Per 1 april 2017 is de nieuwe regeling, volgens het nieuw model gezondheidsverklaring, beleidsplan 2017 van kracht. Volgens deze regeling is het zo dat u als inzittende uw schade rechtstreeks kan verhalen op de verzekeraar van de bestuurder van het voertuig waarin u zich bevond tijdens de aanrijding.

Voordelen inzittende

Deze nieuwe regeling heeft als voordeel dat u als schuldeloze derde niets meer te maken heeft met de discussie tussen de verzekeraars over de schuldvraag. Dit bespaart u tijd en ergernis en bevordert het efficiënt afhandelen van uw schadeclaim.

Letselschade advocaat

Bent u als schuldeloze derde betrokken bij een ongeval? Vul onderstaand contactformulier in en binnen 24 uur nemen wij contact met u op. Wij spreken de zaak met u door, waarna u kunt rekenen op een vrijblijvend advies. Desgewenst helpen wij u hierna bij het verhalen van de schade.

Scroll naar boven