Ongeluk met scooter schadevergoeding

Ongeluk met scooter, schadevergoeding claimen

Scooterongelukken komen helaas vaak voor. Dit komt enerzijds doordat scooter met name door het drukke stadsverkeer rijdt en er in de stad meer ongelukken gebeuren en anderzijds door dat de scooter vaak door jongeren wordt bereden, die nog ervaring moeten opdoen. Beginnende deelnemers aan het gemotoriseerd verkeer maken door hun onervarenheid vaker fouten en raken zodoende vaker betrokken bij ongelukken.

Scooter rijden

Scooters hebben in het drukke stadsverkeer veel voordelen. De scooter heeft minder last van verkeersopstoppingen en files, minder te maken met parkeerproblemen en is een relatief goedkoop vervoersmiddel. Nadeel is echter dat de kans op letselschade na een aanrijding met een scooter relatief groot is. Een scooterrijder wordt niet afgeschermd door plaatwerk en het lichamelijk letsel is dus vaak ernstiger.

Aanrijding met voetganger en fietser

Wanneer de scooterrijder een aanrijding krijgt met een voetganger of fietser is de scooterrijder altijd voor minimaal 50 % aansprakelijk, ook wanneer het ongeval de scooterrijder niet te verwijten valt. Voetgangers en fietsers vallen wettelijk gezien onder de kwetsbare verkeersdeelnemers en zij worden daarom extra beschermd.

Bent u betrokken bij een ongeval en is er sprake van letselschade? Bel dan altijd de politie, maak ook zoveel mogelijk foto’s en zorg voor een volledig ingevuld en ondertekend schadeformulier. Wanneer er getuigen aanwezig zijn, is het van belang om deze mensen om hun contactgegeven te vragen. Hoe meer bewijzen u kunt aanleveren dat de tegenpartij schuldig was, hoe sterker u staat.

Bezoek ook altijd de huisarts na het ongeval. Ook wanneer de verwondingen lijken mee te vallen. Hoe langer u wacht met uw bezoek aan een arts, hoe moeilijker het achteraf wordt om het verband tussen uw medische klachten en het ongeval aan te tonen.

Hulp scooter ongeval

Wanneer uzelf een aanrijding met een scooter heeft gehad en graag gratis en vrijblijvend advies wilt hebben, kunt u onderstaand contactformulier invullen en wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op om de zaak met u door te nemen. Wanneer u wilt kunt u daarna onze hulp inroepen om voor u te bemiddelen en uw belangen bij de afwikkeling van de claim door ons te laten behartigen.

Scroll naar boven