Rugletsel schadevergoeding

Schadevergoeding eisen voor rugletsel

Rugletsel is een veel voorkomend probleem, waar jaarlijks duizenden rechtszaken over gevoerd worden. Rugletsel kan in allerlei gradaties voorkomen. Er kan sprake zijn van milde rugpijn, maar ook van ernstig rugletsel, wat een grote impact op het leven van het slachtoffer heeft en in sommige gevallen zelfs levensbedreigend kan zijn.

Ernst rugletsel

De ernst van uw rugletsel is afhankelijk van de plaats van de fractuur. Door het ruggenmerg lopen tal van zenuwbanen. Wanneer deze beschadigd raken is de kans groot dat signalen vanuit de hersen niet meer ontvangen worden door de spieren. Het gevolg hiervan is verlamming. Wanneer dit gebeurd is er sprake van een ernstig rugletsel, ook wel dwarslaesie. Hoe hoger in de rug dit letsel zit, hoe ernstiger de gevolgen. Lees hierover meer bij letselschade gebroken rug.

Herstel van rugletsel is vaak een langdurige kwestie. Er zijn soms meerdere operaties nodig, waarna de patiënt moet revalideren. Soms moet er ook tijdelijk een korset aangemeten worden om de rug te ondersteunen en te ontlasten. Dit geeft niet alleen lichamelijke ongemakken, maar ook mentaal is dit een zware belasting.

Wanneer er restklachten overblijven kan het zijn dat er speciale hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een ergonomische stoel aangeschaft moeten worden. Ook deze kosten moeten meegenomen worden bij de berekening van de hoogte van de schadevergoeding.

Schadevergoeding

Bent u het slachtoffer geworden van een ongeval en heeft u daarbij rugletsel opgelopen? Wanneer dan iemand anders aan te wijzen valt als aansprakelijke partij kan Letselschade-Claim u helpen met het verkrijgen van een schadevergoeding. Wij stellen dan namens u de tegenpartij aansprakelijk en staat u daarna bij gedurende het gehele schaderegelingstraject. Dit is voor u gratis en u kunt rekenen op deskundige letselschade specialisten die u bijstaan met juridische bijstand en advies.

Letselschade advies

Meer weten? Vul dan onderstaand formulier in en wij bellen u binnen 24 uur terug. U kunt dan rekenen op vrijblijvende analyse van uw zaak en advies. Dit gesprek is vanzelfsprekend kosteloos.

Scroll naar boven