Scooter ongeluk met letsel, krijg ik schadevergoeding?
Helaas zijn scooterrijders vaak betrokken bij verkeersongevallen in het stadsverkeer. En dan is een scooterrijder kwetsbaar. Er zit geen voertuig om de bestuurder heen die de eerste klap opvangt, dus de gevolgen van een ongeval zijn vaak ingrijpend. Bij een scooterrijder is er dan ook vaak sprake van botbreuken en/of beschadigingen aan de nek en het hoofd. Gelukkig blijft de schade soms ook beperkt tot schaafwonden en kneuzingen.
Bewijslast bij een scooterongeluk
Wanneer u een ongeval krijgt met een scooter, zult u zelf het bewijs moeten leveren dat het ongeval niet uw schuld was. Het kan veroorzaakt zijn door een fout van een medeweggebruiker (geen voorrang verlenen, te weinig afstand houden, plotseling afslaan of een uitrit uitkomen) of door slecht wegdek. Als scooterrijder bent u extra kwetsbaar wanneer er sprake is van scheuren of putten in de weg. Dit is achterstallig/gebrekkig onderhoud en wanneer dit een onveilige situatie heeft opgeleverd, heeft u recht op schadevergoeding van de wegbeheerder.
Schadeposten scooterongeluk
Veel voorkomende schadeposten die meegenomen worden in de vergoeding zijn:
- het eigen risico voor ziektekosten
- kosten voor protheses, aangepaste schoenen of aanpassingen in huis zoals een douchebeugel
- niet verzekerde kosten voor fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen
- huishoudelijke hulp, ook de hulp van vrienden en/of familie waar u niet voor betaalt
- kosten voor verpleeghulp of inwonen bij anderen omdat u niet voor uzelf kunt zorgen
- extra kosten die u heeft moeten maken vanwege u verlies van zelfredzaamheid, zoals bijvoorbeeld een tuinman, hulp bij verhuizing, schilder
- extra reiskosten of taxikosten vanwege het bezoek van een arts, ziekenhuis of therapie
- extra kosten kinderopvang
- kosten vanwege een verplichte verhuizing of aangepast meubilair
- kosten vanwege zinloze uitgaven, zoals een abonnement op de sportschool, een cursus, een paard, een boot of een vakantie waar u nu geen gebruik van kunt maken.
- een vergoeding voor misgelopen inkomsten oftewel lagere inkomsten
- telefoonkosten, portokosten en kopieerkosten
- kosten juridische hulp
- de wettelijke rente, gerekend vanaf de datum van het ongeval tot het moment van uitbetaling.
Letselschade scooterongeluk?
Letselschade-Claim biedt kosteloos advies op maat. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact op. Samen bespreken we uw situatie en recht op letselschade vergoeding. Na analyse van een ervaren letselschadespecialist ontvangt u kosteloos advies m.b.t. schadevergoeding. Desgewenst kunt u uw zaak daarna verder laten behandelen.