Vergoeding letselschade auto-ongeluk

Vergoeding letselschade auto-ongeluk aanvragen

Verkeersongelukken gebeuren helaas geregeld en vaak zijn de lichamelijke klachten die ontstaan door een verkeersongeval langduriger en ernstiger dan in de eerste instantie gedacht wordt.

Vooral nekklachten en rugklachten worden in de eerste instantie vaak in ernst onderschat en lijken soms nogal mee te vallen. Pas na enige tijd blijkt dat de klachten niet alleen hardnekkig te zijn, maar ze  nemen dan langzaam toe.

Rugklachten

Met rugklachten en nekklachten na een aanrijding  moet u altijd op uw hoede zijn. Veel van deze klachten zijn na een paar dagen volledig verdwenen, maar deze kunnen ook langdurig aanhouden en soms zelfs jaren lang of de rest van uw leven. Wel is het van belang om ondanks de rugpijn in beweging te blijven. Vraag aan de huisarts wat het verstandigste is. Meestal zal deze adviseren om zoveel mogelijk te bewegen maar daarbij niets te forceren. Niet bewegen doet meestal meer kwaad dan goed en kan zorgen dat uw acute rugpijn verandert in chronische rugpijn. Bij veel pijn kunt u eventueel een pijnstiller zoals Paracetamol nemen.

Wat te doen direct na het ongeluk

Ga in geen geval de schade zelf regelen en erken niet direct schuld. Vul samen met de tegenpartij het schadeformulier in en vergeet niet om deze door de tegenpartij te laten tekenen.

Verzamel zoveel mogelijk bewijzen. Maak veel foto’s met uw mobiele telefoon (situatie, schade aan beide auto’s, remsporen, overzichtsfoto) en noteer gegevens van alle getuigen.

Wanneer direct al duidelijk is dat er sprake is van letselschade, belt u de politie. Heeft u later gezondheidsklachten? Ga dan altijd naar de huisarts zodat dit genoteerd wordt in uw medisch dossier.

Letselschade door een verkeersongeval

Wanneer er sprake is van letselschade is het verstandig om een letselschadespecialist in te schakelen. Deze kan u helpen met het bepalen en vaststellen van de aansprakelijkheid en daarna de letselschadevergoeding voor u regelen. Wanneer u onderstaand formulier invult, neemt Letselschade-Claim binnen 24 uur contact met u op met gratis en vrijblijvend advies. Desgewenst kunt u daarna de zaak door ons laten behandelen.

Scroll naar boven