Verkeersongeval door laaghangende zon

Na een verkeersongeval is het belangrijk om alle benodigde gegevens te noteren. Wanneer er sprake is van letselschade moet u altijd de politie waarschuwen, zodat er een politierapport kan worden opgemaakt.
Meer advies en informatie over hetgeen u direct na een ongeval moet doen, vindt u hier.

Laaghangende zon

Het aantal ongevallen om de wegen neemt toe wanneer er sprake is van een laaghangende zon. De glinstering van de zonnestralen belemmert u en uw medeweggebruikers het zicht, met alle gevolgen van dien. Een ongeluk zit dan in een klein hoekje, ondanks de maatregelen die u kunt nemen om de kans zo laag mogelijk te houden. Denk hierbij aan een zonnebril, meer afstand houden en het verlagen van de snelheid, zodat u meer tijd heeft om te reageren wanneer er op de weg voor u wat gebeurd.

Letselschade door laaghangende zon

Wanneer er sprake is van letselschade is het belangrijk om u goed te laten informeren. Het is verstandig om in dit geval een letselschade specialist in te schakelen. De schuldvraag moet eerst worden vastgesteld door onafhankelijk onderzoek en afhankelijk van dit antwoord kan gekeken worden wie er in aanmerking komt voor letselschadevergoeding. Tijdens dit proces kunnen allerlei juridische, financiële en praktische vragen bij u opkomen. Wij willen u daarom adviseren om u tijdens dit proces te laten bijstaan door iemand met ervaring en verstand van zaken.

Eenzijdig ongeval door laaghangende zon

Wanneer er sprake is van een eenzijdig ongeval, is er geen tegenpartij waarop de schade kan worden verhaald. In geval van letselschade kunt u  toch voor vergoeding in aanmerking komen wanneer u een zogenaamde inzittendeverzekering heeft afgesloten. De materiële schade kunt u dan verhalen op uw allrisk verzekering.

Letselschade specialist nodig?

Wanneer u zelf te maken heeft met letselschade en behoefte heeft aan een gesprek met een letselschadespecialist, kunt u onderstaand formulier invullen en wij nemen dan zo snel mogelijk  (binnen 24 uur) contact met u op. Gratis en vrijblijvend nemen wij tijdens dit eerste gesprek de zaak met u door en geven we u advies. U bepaalt daarna zelf of wij verder nog iets voor u kunnen betekenen.

Scroll naar boven