Een verkeersongeval is een traumatische gebeurtenis die een blijvende impact kan hebben op het leven van het slachtoffer. Naast fysieke verwondingen kunnen slachtoffers ook te maken krijgen met psychische problemen en financiële zorgen.
Een belangrijk onderdeel van het herstelproces is het verkrijgen van een schadevergoeding voor het verkeersongeval. In dit artikel bespreken we alles over whiplash, letselschade en of u recht heeft op een schadevergoeding.
In dit artikel belichten we:
1. Whiplash letselschade door een Verkeersongeval
2. Andere letsels na een verkeersongeval
3. Heb ik recht op schadevergoeding?
4. Schadevergoeding voor een verkeersongeval claimen
Whiplash letselschade door een verkeersongeval
Een veelvoorkomende letselschade na een verkeersongeval heeft te maken met whiplash letsel. Een whiplash is een overbelasting van de spieren en banden in de nek, ontstaan door een plotselinge beweging van het hoofd. Dit gebeurt meestal bij een achteropkomend verkeersongeval. Ondanks dat de overbelasting niet altijd objectief medisch aantoonbaar is, kunnen de klachten die het slachtoffer ervaart zeer heftig zijn. Slachtoffers van whiplash krijgen vaak te maken met de volgende whiplash klachten:
- Nekklachten
- Hoofdpijn
- Duizeligheid
- Misselijkheid
- Uitstraling naar vingers
- Uitstraling pijn naar rug
- Moeite met lezen
- Concentratieproblemen
Andere veelvoorkomende letsels na een verkeersongeval
Een veelvoorkomend letsel bij auto-ongevallen, vooral bij achteropkomende botsingen. Het treedt op wanneer de nek plotseling naar voren en achteren beweegt, waardoor spieren, banden en zenuwen worden uitgerekt.
Naast een whiplash kunnen slachtoffers na een verkeersongeval natuurlijk ook andere letsels ervaren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij verwondingen aan de ruggengraat, borst en ledematen. Het is belangrijk om zo snel mogelijk een medische diagnose te krijgen en deze te laten onderbouwen door medische bewijzen. Veel voorkomende letsels zijn:
Bij verkeersongevallen kunnen verschillende soorten letsels optreden, variërend van licht tot ernstig letsel. Enkele veelvoorkomende letsels die bij verkeersongevallen kunnen ontstaan zijn:
1. Botbreuken: Impact van een auto-ongeluk kan leiden tot botbreuken, zoals gebroken armen, benen, ribben, enkels of heupen.
2. Hersenschudding: Een traumatisch hersenletsel dat kan optreden door een plotselinge klap tegen het hoofd, wat kan gebeuren tijdens een auto-ongeluk.
3. Inwendige verwondingen: Deze kunnen variëren van lichte kneuzingen tot ernstige schade aan organen zoals de lever, milt, longen of nieren, veroorzaakt door impact tijdens het ongeval.
4. Rugletsel: Verkeersongevallen kunnen ook rugletsel veroorzaken, zoals hernia’s, ruggenmergletsel of beschadiging van tussenwervelschijven.
5. Posttraumatisch stresssyndroom (PTSS): Naast fysieke letsels kunnen verkeersongevallen ook psychologische gevolgen hebben, zoals PTSS, angststoornissen of depressie, veroorzaakt door de emotionele impact van het ongeval.
De ernst van de letsels hangt vaak direct samen met verschillende factoren, waaronder de snelheid van het voertuig, het type botsing en of de inzittenden al dan niet gordels droegen.
Heb ik recht op schadevergoeding verkeersongeval?
Of u recht heeft op een schadevergoeding na een verkeersongeval hangt af van verschillende zaken. Het is aan te raden om een letselschadespecialist te raadplegen om uw recht op schadevergoeding vast te stellen. Overweeg de volgende vragen om een indicatie te krijgen of u recht heeft op schadevergoeding:
1. Veroorzaakt het opgelopen letsel na het verkeersongeval een belemmering in functioneren?
2. Ligt de aansprakelijkheid voor het verkeersongeval bij de tegenpartij of bij uw eigen verzekeraar?
3. Is de letselschade nog niet verjaard?
Heeft u drie keer ja kunnen antwoorden? Dan heeft u vermoedelijk recht op een schadevergoeding voor uw verkeersongeval. Voor meer zekerheid kunt u via Letselschade-Claim kosteloos gebruik maken van de deskundigheid van een van Nederlands top letselschadespecialisten.
Schadevergoeding voor een verkeersongeval claimen
Indien u vragen heeft omtrent het claimen van schadevergoeding, nodigen wij u van harte uit om het mailformulier in te vullen. Binnen 24 uur nemen wij contact op en bespreken uw situatie en recht op schadevergoeding. Een vooraanstaand letselschadespecialist analyseert uw situatie en beantwoordt uw vragen. Vervolgens brengen wij kosteloos advies uit met betrekking tot de mogelijkheden voor een rechtvaardige schadevergoeding.