Een whiplash komt vaak voor na een aanrijding van achteren. Ieder jaar lopen tussen de 15.000 en 30.000 mensen een whiplash op. Zeker vrouwen hebben vaak te kampen met whiplashklachten na een aanrijding. Ongeveer 60 % van de whiplashpatiënten is vrouw. Bij deze klachten is het bewijs vaak moelijker te leveren, aangezien de klachten zelden objectief medisch aantoonbaar zijn.
Waarom meer vrouwen met een whiplash?
Vrouwen hebben over het algemeen een dunnere nek en minder spiermassa in deze regio, waardoor de kans op overbelasting groter is.
Daarnaast is het rijgedrag van vrouwen ook anders dan dat van mannen. Vrouwen rijden vaker in de stad, waar de kans op een aanrijding groter is en de auto waar de vrouw in rijdt is dan vaak de kleinere (tweede) auto, die minder bescherming biedt in het geval van een aanrijding.
Zelf doen
Wanneer u een whiplash heeft opgelopen is het belangrijk dat u de eerste dagen na het ongeluk voorzichtig bent met het bewegen van de nek.
Probeer de nek wel te bewegen, maar stop op het punt dat u pijn voelt. Forceer niets, maar probeer de nek iedere twintig minuten even voorzichtig te draaien tot het punt dat u pijn voelt.
Zit rechtop en laat uw hoofd niet hangen. Een correcte houding kan zorgen voor een snellere genezing.
Vermijd activiteiten waarbij uw nek lang één houding aanneemt of waarbij uw hoofd helemaal achterover hangt.
Bezoek een arts. Dit is niet alleen belangrijk voor een voorspoedige genezing, maar ook om een schadevergoeding te kunnen krijgen wanneer er sprake is van een schuldige partij waarop de schade verhaald kan worden.
“Letselschade claimen na aanrijding van achteren?”
Letselschade levert het slachtoffer altijd veel stress en narigheid op. Wanneer wij u mogen helpen met juridische bijstand, kunnen we hierdoor in ieder geval een deel van de stress uit handen nemen. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op, waarbij u gratis en vrijblijvend informatie krijgt.