Schadevergoeding PIP-implantaat

Heb ik recht op schadevergoeding voor mijn PIP siliconen borstprothese? (Ook bekend als M-implants)

Sinds 1997 zijn er in Nederlandse klinieken en ziekenhuizen siliconen borstimplantaten van de Franse fabrikant PIP (Poly Implants Protheses) bij vrouwen ingebracht. Deze siliconen borstprotheses werden verkocht onder de merknaam M-implants.

Problemen PIP-borstimplantaten

Lekke borstimplantaat

Het is aan het licht gekomen dat PIP-borstimplantaten ernstige problemen kunnen veroorzaken, zoals lekkage, scheuren en zweten. Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de mogelijke schadelijke effecten van vrijgekomen siliconengel op het menselijk lichaam. Hoewel niet alle PIP-implantaten problemen veroorzaken, is het belangrijk om te weten wat uw opties zijn als u met dergelijke complicaties te maken krijgt.

Risico’s van PIP Borstimplantaten

    • Lekkage, scheuren en zweten: De gevaren van PIP-borstimplantaten worden veroorzaakt door het risico van lekkage, scheuren en zweten van siliconengel in het lichaam.
    • Onderzoek naar de gezondheidseffecten: Lopend onderzoek richt zich op hoe het lichaam reageert op vrijgekomen siliconengel en of dit schadelijk is voor de gezondheid.

Aansprakelijkheid van Ziekenhuizen en Klinieken

    • Juridische stappen tegen ziekenhuizen: Als u een PIP-implantaat heeft gekregen in een ziekenhuis, kunt u het ziekenhuis aansprakelijk stellen voor de ondeugdelijke implantaten.
    • Verantwoordelijkheid van klinieken: Voor implantaten geplaatst in klinieken, kunnen de klinieken verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele complicaties.
    • Productaansprakelijkheid van fabrikanten: Het is ook mogelijk om de fabrikant aan te spreken voor productaansprakelijkheid als het probleem te wijten is aan defecte implantaten.

Juridische Bijstand en Advies

Raadpleeg een letselschade advocaat: Het is raadzaam om juridisch advies in te winnen bij een letselschade advocaat of specialist om uw rechten en mogelijkheden te bespreken. Door grondig inzicht te krijgen in uw rechten en opties, kunt u de nodige stappen ondernemen om schadevergoeding te verkrijgen voor problemen met PIP-borstimplantaten.

Gratis advies via Letselschade-Claim: Letselschade-Claim biedt vrijblijvend advies over schadevergoeding voor PIP-borstimplantaten. Vul het mailformulier in en ontvang binnen 24 uur kosteloos advies. Binnen 24 uur na het invullen van het mailformulier neemt Letselschade-Claim telefonisch contact met u op om uw situatie te bespreken en u verder te begeleiden.

Scroll naar boven