Aangereden door een vrachtwagen

Wanneer u aangereden wordt door een vrachtwagen, dan is dit bijna altijd een bedrijfsongeval. In dat geval is de aansprakelijkheidsverzekering van de werkgever van de vrachtwagenchauffeur aansprakelijk voor de door u geleden schade.

Aangereden vrachtwagen letselRemweg

Vrachtwagens hebben door hun grootte en gewicht een langere remweg. Ook heeft een zwaar beladen vrachtwagen een langere remweg dan een lege vrachtwagen. Het is verstandig om hier in verkeerssituaties rekening mee te houden. Het onderschatten van de remweg van vrachtwagens is een oorzaak van veel ongevallen.

Wie is aansprakelijk?

Wanneer de vrachtwagenchauffeur schuldig is aan het ongeval, kunt u hem aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Bent u als fietser of voetganger betrokken bij een ongeval met een vrachtwagen dan heeft u vrijwel altijd recht op schadevergoeding, ook wanneer u zelf schuld hebt aan het ongeval. Een voetganger en fietser worden als kwetsbare verkeersdeelnemers door de wet extra beschermd.

Schade verhalen

Wanneer u letselschade heeft opgelopen door een vrachtwagenongeval en u deze wilt verhalen, is het verstandig om contact op te nemen met een letselschadespecialist. De juridisch hulp is voor u gratis en terwijl wij ons bezighouden met procedures en aansprakelijkheid, kunt u zich richten op uw herstel. Onze juristen claimen alvast een voorschot voor u zodat u geen financiële problemen krijgt.

Advies

Wanneer u meer wilt weten over de dode hoek en een vrachtwagenongeluk met gevaarlijke stoffen, kunt u deze informatie hier vinden.

Wilt u persoonlijk kosteloos advies, vul dan onderstaand formulier in. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact op. Samen bespreken we uw situatie en recht op letselschade vergoeding. Na analyse van een ervaren letselschadespecialist ontvangt u kosteloos advies m.b.t. schadevergoeding. Desgewenst kunt u uw zaak daarna verder laten behandelen.

Scroll naar boven