Wat doet een letselschade specialist

Wat doet een letselschade specialistWanneer u door een ongeval letsel en schade heeft opgelopen kan een letselschade specialist u helpen. Hij helpt u dan met het aansprakelijk stellen van de schuldige wederpartij en het verkrijgen van een billijke schadevergoeding voor het leed wat u is aangedaan. Een letselschade specialist behartigt uw belangen, maar hoeft geen lid te zijn van de orde van advocaten. Een letselschade advocaat wel.

Bij Letselschade-Claim hebben wij zowel letselschade specialisten als letselschade advocaten beschikbaar om uw belangen te behartigen.

Wat doet de letselschade specialist

Deze neemt eerst het betreurenswaardige ongeval met u door. Wat is er gebeurd en hoe gebeurde dit. Hij stelt vragen om een goed beeld van de situatie te kunnen krijgen. Zo kan hij uw recht op schadevergoedingen en uw kansen op het verkrijgen van deze schadevergoeding analyseren. Voor een volledig beeld is het ook zaak dat het bewijsmateriaal en het medisch dossier worden ingezien.

Wanneer er goede mogelijkheden tot schadevergoeding liggen, wordt uw zaak in behandeling genomen. De volgende stap is dan het schriftelijk aansprakelijk stellen van de schuldige wederpartij. Voordat uw zaak in behandeling wordt genomen worden afspraken gemaakt en wanneer u een goede zaak heeft, zal u zelf niet moeten opdraaien voor de juridische kosten.

Het letselschade traject

Ieder letselschade traject is anders en zal dus ook anders verlopen. De eerste stap is de aansprakelijkheid. Betwist de tegenpartij de aansprakelijkheid of geeft deze gelijk toe?

Wat gaat er vervolgens gebeuren? Komen de partijen tot een akkoord en wordt er een schikking getroffen of moet het uiteindelijk een rechtszaak worden om uw gelijk te krijgen?

Kosteloos advies

Wanneer u behoefte heeft aan kosteloos advies, kunt u onderstaand contactformulier invullen. Eén van onze letselschadespecialisten neemt dan binnen 24 uur contact met u op om uw zaak door te spreken. U krijgt dan een duidelijk advies en kunt daarna beslissen of wij de zaak voor u in behandeling moeten nemen.

Scroll naar boven