ZZP’er en letselschade

In de bouw werken veel ZZP’ers (Zelfstandige Zonder Personeel) en een bedrijfsongeval heeft voor een ZZP’er grote gevolgen. Een ZZP’er die niet kan werken heeft immers geen inkomen en vaak wel doorlopende bedrijfskosten. Kan je als ZZP’er dan je bedrijfskosten, ziektekosten en inkomensschade verhalen?

Opdrachtgever aansprakelijk?

In bepaalde gevallen kan het zo zijn dat de ZZP’er ondanks het feit dat hij een zelfstandig ondernemers is, toch onder de zorgplicht van de opdrachtgever valt. Wanneer de zorg over de veiligheid van werken en de werkplek afhankelijk is van de opdrachtgever is het mogelijk dat de ingehuurde ZZP’er een beroep kan doen op de zorgplicht van de opdrachtgever.  De ZZP’er wordt hierbij dus gelijkgesteld aan een werknemer. Wanneer u hier meer over wilt weten en twijfelt of uw zaak hieronder valt kunt u kosteloos en vrijblijvend contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bij een ongeval dekt een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet al het  gemiste inkomen en worden niet alle aftrekposten meegenomen zoals benodigde huishoudelijke hulp, eventuele aanpassingen en hulpmiddelen die nodig zijn in verband met blijvende invaliditeit, etc. Er blijven dus wel een aantal schadeposten over. Toch is het altijd verstandig om als ZZP’er een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering zorgt er voor dat u bij ziekte of invaliditeit toch een inkomen krijgt.

Ondanks dat u misschien een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft afgesloten, kan het toch verstandig zijn om te kijken of het mogelijk is uw letselschade te verhalen. De verzekering dekt immers niet alle kosten en zal uw inkomen vaak voor hooguit tachtig procent vervangen.

Advies nodig?

Heeft u tijdens het uitoefenen van uw werkzaamheden als ZZP’er  letselschade opgelopen en wilt u weten in hoeverre de opdrachtgever aansprakelijk is? Vul dan onderstaand contactformulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om de zaak met u door te spreken. Dit eerste gesprek is gratis en vrijblijvend.

Scroll naar boven