Aanrijding letselschade

Heeft u letselschade opgelopen na een aanrijding? Dat kan behoorlijk wat schadeposten met zich meebrengen. Soms heeft u extra hulp in de huishouding, hulp in de tuin of extra kinderopvang nodig omdat u dit zelf niet meer kunt. Misschien kan u na uw ongeval uw oude functie niet meer uitoefenen. Of dient u de hoeveelheid uren dat u werkt aan te passen. Hierdoor loopt u inkomsten mis en loopt uw carrière een flinke deuk op. Dat zijn allemaal kostenposten die in aanmerking komen voor vergoeding.

Schadeposten na letselschade

Aanrijding letselschade

Naast bovengenoemde kosten kunt u ook te maken krijgen met reiskosten. Regelmatig dient u artsen en therapeuten te bezoeken. Ook kunt u denken aan ligdagen in het ziekenhuis en/of revalidatiecentrum. Doorlopende kosten van een sportschool abonnement waar u geen gebruik meer van kunt maken.

Uw huis dient wellicht aangepast te worden. Allemaal kosten die niet standaard volledig worden vergoed door een zorgverzekeraar. Deze schadeposten worden meegenomen in de berekening van de hoogte van het te claimen schadebedrag.

Smartengeld

Smartengeld is een vergoeding voor alle immateriële schade die u heeft geleden als gevolg van een aanrijding, ongeval of mishandeling. Het gaat hier om de pijn die u heeft, het leed wat u is aangedaan en de gederfde levensvreugde ten gevolge van het letsel. Om aanspraak te kunnen maken op smartengeld, moet er sprake zijn van een schuldige tegenpartij en moet u kunnen bewijzen dat de geleden letselschade het gevolg is van de aanrijding, het ongeval of de mishandeling.

Nabestaande hebben geen recht op smartengeld, maar kunnen onder bepaalde voorwaarden wel shockschade claimen.

Letselschade advies nodig?

De hoogte van de letselschadevergoeding hangt af van de omstandigheden van het ongeval. Wij helpen u graag bij het berekenen van de vergoeding en indien u dit wenst bij claimen ervan op de tegenpartij. Onze rechtshulp van een gerenommeerd letselschade specialist is kosteloos. Voor vrijblijvend advies kunt u onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op om de zaak met u door te nemen.

Scroll naar boven