Aanrijding van achteren, schadevergoeding?

Aanrijding van achteren – Schadevergoeding

Aanrijding achteren schadevergoedingWanneer u van achteren bent aangereden is de achterliggende bestuurder in vrijwel alle gevallen aansprakelijk voor de schade. Bij een aanrijding van achteren is het zaak om te zorgen voor goede medische verzorging. Een aanrijding van achteren ook wel kop-staartbotsing veroorzaakt een slingerbeweging van het hoofd. In eerste instantie lijken klachten dikwijls mee te vallen. Maar na verloop van uren/dagen kunnen (ernstige) klachten opspelen.

Veel voorkomende klachten bij kop-staartbotsing

Bij een aanrijding van achteren worden de meeste klachten veroorzaakt door de bovengenoemde slingerbeweging van het hoofd ten opzichte van het lichaam.

Dit kan diverse klachten geven;

1. Nekpijn/stijve nek
2. Hoofdpijn
3. Problemen met het geheugen en het concentreren
4. Klachten over wazig zien, minder zien of horen en oorsuizen
5. Pijn in de rug en/of schouders
6. Een prikkend of doof gevoel in vingers, handen en armen
7. Problemen met slapen, waardoor vermoeidheid ontstaat
8. Duizelingen en hierbij soms misselijkheid
9. Angstig in het verkeer
10. Wazig zien

Schade claimen na aanrijding van achteren

Noteer na een ongeval altijd de gevraagde gegevens op het schadeformulier. Vergelijk de persoonsgegevens met het paspoort van de tegenpartij en controleer of het nummerbord van de tegenpartij correct op het formulier staat.

Bezoek na het ongeval altijd minimaal een huisarts wanneer u lichamelijke klachten heeft. Hoe minimaal deze klachten ook zijn. U weet nooit welke gevolgen het ongeluk precies gaan hebben. Als u direct na het ongeval een arts heeft bezocht heeft u later belangrijke bewijslast in handen.

Aansprakelijkheid

Volgens Artikel 19 van het Reglement Verkeerstekens en Verkeersregels is de achterliggende partij aansprakelijk bij een aanrijding van achteren. In beginsel dient de achterliggende partij voldoende afstand te behouden. Wanneer betreffende automobilist zijn onschuld wil bewijzen dient hij dat ook te doen. De bewijslast ligt bij de achterop rijdende automobilist. Een mogelijke oorzaak zou een verkeersfout van zijn voorganger kunnen zijn. Bijvoorbeeld afsnijden of onnodig hard remmen zonder aanleiding.

Juridische bijstand

Wanneer u juridisch advies nodig heeft bent u van harte welkom. Vul hiervoor onderstaand contactformulier in. Eén van onze letselschadespecialisten neemt dan binnen 24 uur contact met u op. De zaak wordt met u doorgesproken en hieruit volgt een kosteloos advies. Na dit advies kunt u de zaak desgewenst door ons in behandeling laten nemen. Normaliter heeft u zelf geen juridische kosten omdat deze worden vergoed door de aansprakelijke partij. Vergoeding van juridische kosten zijn onderdeel van de letselschadevergoeding.

Scroll naar boven