Advocaat letselschade

Een advocaat letselschade kan een letsel vergoeding realiseren na een ongeluk. De schade kan zowel fysiek, psychisch of materieel zijn. Allen vallen onder de noemer letselschade. Voor immateriële schade en materiële schade kunt u dus een advocaat letselschade aanstellen om een schadevergoeding te eisen.

Welke soorten letselschades zijn er?

Letselschade betreft verschillende fysieke en psychische ongemakken, die bij ongevallen zijn opgelopen. Hierbij kunt u denken aan verkeersongevallen, bedrijfsongevallen (arbeidsongevallen) en medische fouten. De impact heeft een niet te onderschatten invloed op het leven van het slachtoffer. Activiteiten die voorheen vanzelfsprekend waren kunnen plots erg lastig worden.

Er zijn verschillende soorten letselschades die tot smartengeld kunnen leiden
 • Bedrijfsongeval letselschade (ook wel arbeidsongeval, ongeluk tijdens, op of onderweg naar uw werk)
 • Verkeersongeval letselschade (bijvoorbeeld ongeval met whiplash)
 • Medische fout letselschade (fouten gemaakt door artsen/specialisten, meestal bij een operatie in een ziekenhuis)
 • Privé ongelukken (mishandelingen, ongelukken in- en om het huis, ongelukken op speeltoestellen)

Advocaat letselschade.. “voor een optimale letsel schadevergoeding”
Bij het realiseren van schadevergoeding is het belangrijk om een goede advocaat letselschade te hebben. Maar wat is precies een advocaat letselschade? Een advocaat letselschade is kort gezegd een advocaat die na de studie rechten een aparte opleiding personenschade heeft gevolgd.

Letsel schadevergoeding die je met behulp van een advocaat letselschade realiseert valt vaak hoger uit dan wanneer je als slachtoffer zelf schadevergoeding gaat eisen.

Een advocaat letselschade zal samen met u bekijken wat de exacte schade is. Vervolgens wordt de veroorzaker (aansprakelijke partij) aansprakelijk gesteld voor de opgelopen materiële en immateriële schade. Materiële schade betreft bijvoorbeeld beschadigde of vernielde goederen. Immateriële schade heeft betrekking op letsel, leed, pijn en verdriet.

Advocaat letselschade of letselschadespecialist?
Kiest u voor een advocaat letselschade of letselschade belangenbehartiger. Beiden hebben een specifieke personenschade opleiding gevolgd. Onderstaand een eenvoudig overzicht van activiteiten.

Advocaat letselschade

 • Buitengerechtelijke letselschade belangenbehartiger
 • Gerechtelijke letselschade belangenbehartiger

Letselschadespecialist/letselschade jurist

 • Buitengerechtelijke letselschade belangenbehartiger

Wat claimt een advocaat letselschade?

 1. Smartengeld
 2. Arbeidsongeschiktheid (inkomensschade)
 3. Ziektekosten
 4. Alle overige schadeposten

Gratis advies advocaat letselschade? Vul dan gerust even onderstaand formulier in. Binnen 24 uur nemen bespreken wij uw verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout m.b.t. een rechtvaardige schadevergoeding.

Scroll naar boven