Afhandeling whiplash schade

Afhandeling whiplash schade

Geld claimen bij whiplash schade blijkt in de praktijk niet altijd even makkelijk. Bij de afhandeling van whiplash schade loopt het slachtoffer vaak op tegen een boel ongeloof en onbegrip omdat een whiplash vaak niet zichtbaar is op röntgenfoto’s of op andere wijze objectief aantoonbaar is. Zodoende leidt dit vaak tot langlopende procedures.

Specialistische hulp

Het verhalen van de schade voor het slachtoffer met een whiplash vereist dus ervaring en specialistische kennis. De tegenpartij probeert onder de schadevergoeding uit te komen met de argumenten dat de klachten niet objectiveerbaar zijn. Andere argumenten kunnen zijn dat klachten al bestonden voor het ongeval of toch wel zouden zijn ontstaan of dat de beperkingen en de klachten niet met elkaar overeen komen. De belangrijkste taak voor de letselschade jurist is dus het juridisch causaal verband aan te tonen.

Bij Letselschade-Claim hebben we juridische specialisten in dienst die niet alleen voldoende ervaring hebben, maar ook goed op de hoogte worden gehouden over de laatste richtlijnen op dit gebied.

Wanneer u uw gegevens achterlaat via onderstaand formulier, nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Wij spreken uw zaak vrijblijvend, gratis en zonder verplichtingen met u door. Na dit gesprek krijgt u een eerlijk advies en wanneer u hierna besluit met ons verder te gaan en de schade te verhalen, gebruiken we dit rapport als uitgangspunt. Vanuit deze rapportage gaan we onze zaak uitbouwen.

Medische beoordeling

Als eerste worden de relevante medische gegevens opgevraagd en wordt aan u gevraagd om zo goed mogelijk de financiële consequenties van uw letsel in kaart te brengen.

Bij afhandeling van medische klachten is daarna een medische beoordeling door een onafhankelijk specialist noodzakelijk. De aansprakelijke partij (meestal een verzekeraar) dient bij het onderzoek betrokken te worden. Dit om het onderzoek zoveel mogelijk rechtsgeldig te maken.

Aanvragen voorschotten bij whiplash schade

Een juridisch traject na een whiplash kan lang duren en het is niet de bedoeling dat u in de tussentijd met financiële problemen blijft kampen. Wij proberen dus zo snel mogelijk een voorschot voor u te regelen. Hierna gaan we in onderhandeling met de tegenpartij om een schadevergoeding te regelen. Wanneer de onderhandelingen geen overeenkomst opleveren zullen we een gerechtelijke procedure starten.

Scroll naar boven