Barbecueën, voorkom letselschade

De zomer nadert met rasse schreden en dan komt al snel de BBQ tevoorschijn voor een gezellige maaltijd in de buitenlucht met vrienden en familie. Helaas gaat hierbij soms wat mis en ontstaan er gevaarlijke situaties, met soms dramatische gevolgen. Wat kunt u doen om dit te voorkomen?

Voorkom letselschade

De meeste letselschade tijdens het barbecueën wordt veroorzaakt door ondoordacht handelen. Het vuur wil niet aan en men gebruikt spiritus, olie, brandgel of bio-ethanol om het vuurtje op te rakelen. Soms wordt een feestje ook wel erg gezellig en vloeit de drank rijkelijk. Ook dan kunnen er ernstige ongevallen plaatsvinden door onbehouwen gedrag of struikelpartijen.

Letselschade door de BBQ

Bij letselschade opgelopen bij een BBQ gaat het over brandwonden. Soms gelukkig oppervlakkig, maar soms is er ook sprake van permanente huidschade. Hierbij zijn vaak meerdere huidtransplantaties noodzakelijk. Dit is zeer belastend voor het slachtoffer, zowel geestelijk als lichamelijk.

Letselschade opgelopen door een ander

Wanneer u brandwonden of andere letselschade heeft opgelopen op een gezellige BBQ bij de buren, denkt u misschien niet gelijk aan het claimen van letselschade. Ook niet wanneer uw letselschade veroorzaakt werd door ondoordacht handelen van de buurman. Toch heeft u in dat geval recht op schadevergoeding en uw buurman is hiervoor verzekerd en hij moet de schade niet uit eigen zak betalen. Waarschijnlijk zal een schadeclaim uw verstandhouding met de buurman dan ook niet beïnvloeden.

Slachtoffer van een barbecue-ongeluk

Wanneer u slachtoffer bent geworden van een ongeval met een barbecue, waarvoor iemand anders aansprakelijk was, heeft u mogelijk recht op schadevergoeding. Wilt u hier meer informatie over. Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. U krijgt hierbij kosteloos en vrijblijvend advies door één van onze letselschadespecialisten.

Scroll naar boven