Vooral in grote steden is de brommer een geliefd voertuig en daar gebeuren dus helaas ook de meeste brommerongelukken. Een brommer is wendbaar en kan overal tussendoor. Een parkeerplaats is meestal niet moeilijk te vinden. Daarnaast is een brommer een makkelijk te besturen voertuig zodat je met een AM-rijbewijs vanaf je 16e kan rijden. Helaas is een brommerrijder wel kwetsbaar in het verkeer, waardoor een ongeval met een brommer vaak grote gevolgen heeft.
Verwondingen ongeluk met brommer
Een bestuurder van een brommer loopt bij een ongeval helaas vaak ernstig letsel op. Vooral hoofdletsel, botbreuken, kneuzingen en een whiplash komen veel voor na een brommerongeval. Een goede helm en de juiste veiligheidskleding kan hierbij enige bescherming bieden, waarbij de helm verplicht is, maar de veiligheidskleding niet.
Schadevergoeding brommerongeluk
Bij een brommerongeval worden er vaak argumenten gebruikt als roekeloos rijgedrag of te hard rijden. Feit is dat brommerongevallen even vaak zijn te wijten aan medeweggebruikers die de brommer over het hoofd zien of geen voorrang verlenen. Brommerbestuurders staan dus vaak voor een grote opgave wanneer ze hun gelijk willen bewijzen, wanneer er sprake is van een ongeval. Ze zijn vaak jong en hebben flinke letselschade en daarnaast is de bewijslast juridisch lastig.
Verzekeraars zullen hun uiterste best doen om de uit te betalen schadevergoeding zo laag mogelijk te houden en u wil uw geleden schade vanzelfsprekend zo volledig mogelijk vergoed krijgen. Het is dan ook verstandig om de hulp van een letselschade specialist in te roepen. Deze letselschadespecialist is voor u vaak gratis, aangezien de juridische hulp betaald moet worden door de schuldige tegenpartij.
In aanmerking voor schadevergoeding
Letselschadevergoeding moet alle schade vergoeden die u heeft geleden. Dit kan bestaan uit:
- Medische kosten die niet verzekerd zijn zoals bijvoorbeeld fysiotherapie of eigen bijdrage.
- Kosten voor het inschakelen van huishoudelijke hulp, kinderopvang, hulp voor tuinonderhoud.
- Verlies van inkomen of het verlies van een studiejaar.
- Een dagvergoeding voor verblijf in een ziekenhuis en/of revalidatiecentrum.
- Reiskosten naar ziekenhuizen, therapie of medisch specialisten.
- Juridische kosten.
- Smartengeld als compensatie voor gederfde levensvreugde.
Wanneer u hulp wilt, of twijfels heeft en behoefte heeft aan kosteloos en vrijblijvend advies, kunt u onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.