Een aanrijding voor het stoplicht

Het gebeurt helaas vaak. U staat netjes te wachten voor het rode stoplicht en wordt van achteren aangereden. Dit kan verschillende oorzaken hebben en vaak is het achteraf moeilijk om de daadwerkelijke oorzaak aan te tonen. Het is daarom verstandig om u in dit geval te laten bijstaan door een letselschade specialist.

De verschillende oorzaken

Aanrijdingen voor het stoplicht kunnen op verschillende manieren veroorzaakt worden:

U rijdt bijvoorbeeld achter een auto en het verkeerslicht staat op oranje. De bestuurder van de auto voor u denkt dat hij nog wel kan doorrijden, maar op het allerlaatste moment bedenkt hij zich en trapt op de rem. U verwachtte niet dat uw voorganger nog zou stoppen en ondanks dat u ook op de rem gaat staan rijdt u uw voorganger van achteren aan.

U staat voor het stoplicht te wachten en de automobilist achter u is even afgeleid door zijn telefoon, medepassagiers of doordat hij achter het stuur met andere dingen bezig is. Wat ook de reden is, hij let even niet op en ziet hierdoor het stoplicht over het hoofd. Hij rijdt u van achteren aan.

Onverwachtse gebeurtenissen zoals een auto die tijdens het optrekken voor een groen stoplicht plotseling stilvalt of iemand die in de rij voor het stoplicht ineens op de rem gaat staan terwijl u dit niet had verwacht, kunnen ook een aanrijding veroorzaken.

Wie is er schuldig?

In beginsel ligt de schuld altijd bij degene die van achter op zijn voorganger is ingereden, maar zoals uit bovenstaande al blijkt kan er sprake zijn van overmacht. In dat geval kan het zijn dat (een deel van) de schuld toch bij de voorste automobilist wordt gelegd.

Schadevergoeding aanrijding voor stoplicht

Omdat de bewijslast in deze zaken lastig ligt, is het in geval van letselschade altijd zinvol om een letselschade specialist in te schakelen. Deze denkt met u mee en helpt u om uw zaak te onderbouwen. Letselschade-claim heeft veel ervaring met dergelijke zaken en wanneer u dat wilt, kunt u bij ons gratis en vrijblijvende advies vragen. Vul voor vragen over schadevergoeding het onderstaande contactformulier en wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.

Scroll naar boven