Letselschade bedragen

Letselschade is immateriële en materiële schade die je kunt hebben doordat je een ongeluk hebt gehad. Dit betreft bijvoorbeeld schade na een verkeersongeval, ongeluk met whiplash, arbeidsongeval of medische fout. Letselschade bedragen dienen als schadevergoeding voor opgelopen schade en letsel.

Onderdelen letselschade bedragen

Letselschade bedragen bestaan dus uit uiteenlopende vormen van schades na een ongeluk. Hierbij kunt u denken aan:

  • Ziektekosten (Medische kosten niet gedekt door verzekeraar)
  • Inkomensverlies
  • Psychologische schade
  • Fysieke schade
  • Kosten hulpverlening in ruime zin
  • Alle extra gemaakte kosten

Smartengeld/letselschade

Letselschade wordt ook wel eens smartengeld genoemd. Strikt genomen is smartengeld schadevergoeding voor de immateriële schade (letsel en verdriet/leed). Letselschade betreft de gehele schade, dus inclusief extra gemaakte kosten. Smartengeld is dus onderdeel van een letsel schadevergoeding.

Letselschade bedragen vaststellen

De hoogte van letsel schadevergoeding hangt vooral samen met de ernst van het ongeluk en de financiële gevolgen voor het slachtoffer na het ongeluk. Een letselschade advocaat is de specialist in het berekenen van de hoogte van de schadeclaim.

Letsel schadevergoeding aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in. Binnen 24 uur wordt er telefonisch contact met u opgenomen. Samen bespreken we uw situatie en beantwoorden uw vragen m.b.t. letsel schadevergoeding. Desgewenst kunt u er vervolgens voor kiezen om uw zaak in behandeling te laten nemen.

Scroll naar boven