Letselschade claimen

Wanneer u letselschade heeft opgelopen is het dikwijls mogelijk om de schade te claimen bij de tegenpartij. Het is verstandig om juridisch advies in te winnen en uw zaak door een erkend juridisch adviseur te laten behartigen.

Schade claimen bij de tegenpartij met behulp van een letselschadespecialist

Een letselschadespecialist weet alles van het claimen van letselschade bij de tegenpartij en heeft hier dagelijks mee te maken. Hulp en advies van een letselschadespecialist behoedt u voor fouten, zoals het vergeten van schadeposten of het niet overtuigend neerzetten van het verband tussen uw klachten en het ongeval. Letselschade claimen bij de tegenpartij gaat het best wanneer u alles goed documenteert. Houdt dus uw afspraken goed bij en bewaar alles wat als bewijs kan dienen. Denk hierbij aan:

  • Foto’s van de plaats van het ongeval
  • Gegevens van getuigen
  • Het procesverbaal van de politie
  • Bonnetjes van extra uitgaven
  • Een goed overzicht van afspraken met specialisten en verblijf in het ziekenhuis en/of revalidatiecentrum

Een specialist in letselschade weet wat hij of zij kan verwachten wanneer u schade wilt claimen bij de tegenpartij en kan dus ook een redelijk voorschot berekenen. Zo kunt u de kosten waar u plotseling voor komt te staan betalen, zonder in de financiële problemen te komen.

Recht op schadevergoeding

Wanneer u ten gevolge van een gebeurtenis, waarvoor een ander aansprakelijk is, lichamelijk of geestelijk letsel oploopt, is de ander verplicht tot vergoeding van de schade van de gekwetste zelf. Dit staat in artikel 6:107 BW lid 1 van de wet. U kunt de schade claimen bij de tegenpartij en heeft in dat geval recht op de vergoeding van de materiële schade en smartengeld. Wanneer de tegenpartij middels een brief aansprakelijk is gesteld voor de geleden schade gaat het letselschadetraject lopen. Letselschade-Claim neemt de verdere procedure van dit traject graag uithanden, zodat u zich kunt concentreren op uw herstel.

Schakel onze hulp in voor uw schadeclaim

Wilt u hulp van een letselschadespecialist of gratis en vrijblijvend advies ontvangen? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Heeft u vragen over het claimen van letselschade of ander soort schade bij de tegenpartij? Neem dan telefonisch contact met ons op via 035 711 0484 of stuur een e-mail naar info@letselschade-claim.nl.

Scroll naar boven