Letselschade na aanrijding van achteren

Hoe claim ik mijn letselschade na een aanrijding van achteren?
Jaarlijks vinden er in Nederland zo’n 20.000 kop-staartbotsingen plaats. De kans op een aanrijding van achteren is bij file-vorming het grootst. Het letsel waarmee slachtoffers kampen bestaat dikwijls uit nekklachten. Ook wel bekend als whiplash klachten.

Wanneer er sprake is van een aanrijding van achteren dan zit de achterop rijdende partij in de regel fout. We zeggen dat dat hij/zij aansprakelijk is voor het ongeval. Meestal is er sprake van fikse blikschade. Deze schade valt onder de materiële schade. Daarnaast kan er immateriële schade optreden. Deze schade wordt veroorzaakt door het letsel dat een slachtoffer van een ongeluk kan oplopen. Alle schade die voortkomt uit het ongeval dient vergoed te worden door de aansprakelijke partij. Dus zowel de materiële schade als de immateriële schade. Materiële schade in de vorm van blikschade wordt getaxeerd door een schade-expert.

De immateriële schade ten gevolge van letsel kan door een letselschade jurist geclaimd worden. Een letselschade jurist, specialist of advocaat heeft zich er op toegelegd om letselschade te claimen na een ongeval. U kunt hierbij denken aan schadevergoeding voor een auto-ongeluk, een bedrijfsongeval of medische fout. Het is dus  raadzaam om letselschade via een letselschade jurist te claimen.

Hoogte letselschade na aanrijding van achteren

We krijgen vaak de vraag van mensen, die een verkeersongeval hebben gehad, op hoeveel schadevergoeding ze rekening hebben. Op de hoogte van de letselschade, en daarmee de schadevergoeding, is op voorhand geen eenduidig antwoord te geven. Elke situatie die optreedt na een ongeval is weer anders. Zo heeft het ene slachtoffer tijdelijke nekklachten en het andere slachtoffer chronische nekklachten. De één heeft een sterk gedaald inkomen doordat hij zijn eigen zaak niet meer kan runnen. De ander heeft een vast contract en krijgt gewoon doorbetaald.

Letselschade na aanrijding van achteren aanvragen

Om een helder beeld te hebben over uw recht op schadevergoeding bieden wij kosteloze rechtshulp aan. Op het onderstaande formulier kunt u uw situatie omschrijven. We nemen dan contact met u op binnen 24 uur. Samen nemen we uw situatie door en adviseren u m.b.t. het claimen van letselschade.

Scroll naar boven