Letselschade vergoedingen

Waar heb ik recht op na een verkeersongeval?

Stel u heeft een auto-ongeluk gehad en de tegenligger is aansprakelijk. Het was een behoorlijke klap en de schrik zit er nog steeds in. Het letsel dat u heeft opgelopen door het verkeersongeval belemmerd u in uw functioneren. Hoe zit het dan met uw rechten ten aanzien van een letselschade vergoeding.

Immateriële en materiële schade

In een dergelijke situatie dient de tegenpartij al uw schade te vergoeden. Dit betreft dus zowel de immateriële als de materiële schade. De immateriële schade houdt verband met uw letselschade. Dit is lichamelijke en geestelijke schade dat het ongeval heeft veroorzaakt.

De materiële schade bestaat bij een auto-ongeluk uit blikschade. Alle schade die direct in geld is uit te drukken valt hieronder. De materiële schade kan ook worden meegenomen bij de berekening van een letselschade vergoeding.

De onderdelen van letselschade vergoedingen

  • Smartengeld: Vergoeding voor lichamelijk en geestelijke klachten
  • Inkomensschade: Vaak komt het voor dat een slachtoffer van een ongeval een tijd niet heeft kunnen werken. Misgelopen inkomen maakt dan een groot deel uit van de letselschade vergoeding
  • Kosten voor medische behandelingen: Bijvoorbeeld kosten voor fysiotherapeut of een alternatieve geneeswijze die niet worden gedekt door de zorgverzekeraar
  • Schadevergoeding voor kosten huishoudelijke hulp
  • Schadevergoeding voor annulering van een vakantie
  • Bedrijfsschade: Indien het slachtoffer van het ongeval als zelfstandige werk, dan dient de bedrijfsschade vergoed te worden.
  • Vergoeding van alle extra gemaakte kosten

Rechtshulp voor letselschadevergoedingen

Via Letselschade-Claim kunt u kosteloos rechtshulp aanvragen. Als u onderstaand mailformulier invult nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Wij zjin u graag van dienst bij het beantwoorden van uw vragen. Desgewenst analyseren wij uw situatie geheel vrijblijvend. Vervolgens kunt u er voor kiezen om onze letselschade specialist in te schakelen om een rechtvaardige letselschade vergoeding te claimen.

Scroll naar boven